CITAT (Meriona @ 18-06-2009, 18:40)

Ja jag håller med Anne-Li, jag hade inte köpt ourtagen fisk (eftersom jag inte tycker om att slabba med det själv bidrar väl). Jag helsteker alltid min makrill (urtagen och med huvudet väck, men inte fileade), för då håller de ihop mycket bättre och blir saftigare. (Mitt ex brukar leverera makrill till mig

, men han vet att de ska vara urtagna, huvudet klipper jag bara av med sax.)
Tycker ibland att när man plockar ur en fisk, hittar man bytesdjuret innuti.
Men jag personligen föredrar att plocka ur min fisk själv.
då vet jag desutom att jag får det jag betalar för.
Köper jag rödspätta, vill jag ha rödspätta, och inte den betydligare sandskäddan.
Är fisken skinnad innan, har du inte en suck att veta vad du betalar för.
Dom flesta seriösa fiskhandlare, säljer fisken oskinnad, och frågar om dom ska skinna/filea den för dej.