Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Makrill till imorgon, Rensa eller inte rensa?
          Christa
          Inlägg 18-06-2009, 13:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Vi köpte en hel makrill i fiskbilen idag. Vi tänkte ätit den till lunch men var så hungriga när vi kom hem så vi åt upp spättafileerna och sparar makrillen tills imorgon.

          Den är hel och alltså inte urtagen. Nu är frågan om vi skall rensa den idag eller om det är bättre att den ligger orörd tills imorgon?

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Meriona
          Inlägg 18-06-2009, 17:40
          Länk hit: #2


          Gäster






          Ja jag håller med Anne-Li, jag hade inte köpt ourtagen fisk (eftersom jag inte tycker om att slabba med det själv bidrar väl). Jag helsteker alltid min makrill (urtagen och med huvudet väck, men inte fileade), för då håller de ihop mycket bättre och blir saftigare. (Mitt ex brukar leverera makrill till mig wub.gif , men han vet att de ska vara urtagna, huvudet klipper jag bara av med sax.)
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 18-06-2009, 20:02
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Meriona @ 18-06-2009, 18:40) *
          Ja jag håller med Anne-Li, jag hade inte köpt ourtagen fisk (eftersom jag inte tycker om att slabba med det själv bidrar väl). Jag helsteker alltid min makrill (urtagen och med huvudet väck, men inte fileade), för då håller de ihop mycket bättre och blir saftigare. (Mitt ex brukar leverera makrill till mig wub.gif , men han vet att de ska vara urtagna, huvudet klipper jag bara av med sax.)



          Tycker ibland att när man plockar ur en fisk, hittar man bytesdjuret innuti.
          Men jag personligen föredrar att plocka ur min fisk själv.
          då vet jag desutom att jag får det jag betalar för.
          Köper jag rödspätta, vill jag ha rödspätta, och inte den betydligare sandskäddan.
          Är fisken skinnad innan, har du inte en suck att veta vad du betalar för.
          Dom flesta seriösa fiskhandlare, säljer fisken oskinnad, och frågar om dom ska skinna/filea den för dej. tummenupp.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christa   Makrill till imorgon   18-06-2009, 13:15
          *Stintan*   Rensa och ta ur tycker jag man ska göra så fort so...   18-06-2009, 14:01
          KURT   Definitivt rensa, och makrill blir alltid godare j...   18-06-2009, 16:50
          anne-li i olofstorp   En fisk som inte är urtagen blir dålig med en gång...   18-06-2009, 16:54
          pejori   Rensa så fort det går, och förvara så kalt det går...   18-06-2009, 19:57
          anne-li i olofstorp   Rensa så fort det går, och förvara så kalt det går...   18-06-2009, 22:00
          Monaxe   Makrillen tillhör definitivt den sorts fisk som sk...   18-06-2009, 20:13
          pejori   Makrillen tillhör definitivt den sorts fisk som sk...   18-06-2009, 20:30
          Farbror Blå   hmm svårt problem att bena ur..;)   18-06-2009, 20:52
          ingrid fuxwall   Du har en så underbar bild, den är lite lik dig. ...   18-06-2009, 22:06
          anne-li i olofstorp   Du har en så underbar bild, den är lite lik dig. ...   18-06-2009, 22:23
          Monaxe   Fast godast är förstås den makrill som man dragit ...   18-06-2009, 22:06
          DragonLady   Fast godast är förstås den makrill som man dragit ...   19-06-2009, 19:38
          Christa   Tack för svar. Nu blev det dock så att det kom sak...   19-06-2009, 16:03
          Dag   Makrell og laks hører til de fete fiskene og bør i...   19-06-2009, 16:55
          Christa   Är det någon som vet svaret på min fråga om mjölke...   21-06-2009, 07:12
          Meriona   Är det någon som vet svaret på min fråga om mjölke...   21-06-2009, 08:38
          *Stintan*   Har aldrig hört någon som äter mjölken från fiskar...   21-06-2009, 10:12
          anne-li i olofstorp   Mjölke från torskfisk har jag ätit många gånger so...   21-06-2009, 11:54
          mamamaggan   Gud vilka lyckostar ni är som bor så nära fisken ...   21-06-2009, 15:31
          pejori   Gud vilka lyckostar ni är som bor så nära fisken ...   21-06-2009, 23:22
          mamamaggan   Naturligtvis , glömde skriva att hon la in den när...   21-06-2009, 23:52


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 04:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon