CITAT (pejori @ 18-06-2009, 20:57)

Rensa så fort det går, och förvara så kalt det går, utan att pasera frysgränsen, så hå¨ller makrillen ett dygn,
max???
Makrill är färskvara för mej som bor på västkusten och är uppvuxen i skärgården...
En färsk makrill är stenhård och står som ett streck när fiskhandladren håller upp den.
Liten makrill-God makrill.
Filea och stek med massor av dill...färskpotatis...skirat smör/spenat...
Jesus...så gott!!!!
En" slak " makrill är en gammal makrill.

Jag som är över 50

och uppvuxen i Göteborg (nåja Kortedala) håller med Pejori fullt ut.
Men Makrill är något av det godaste man kan få, färsk och nystekt. min mormor (96 år när hon dog) filéade makrill till mig så inte en gnutta kött var kvar på benen, och inte ett enda ben kvar i filéerna! Undrar fortfarande hur hon gjorde......