Tack för alla bra och fina tips hitils. Kom på att det är lätt och enkelt att göra sin egen smaksatta vinäger om man hittar en bra flaska som är lätt att peta ned några basilikakvistar i, samt binda små buketter och hänga upp på tork som man sedan krossar fint och häller upp i små kryddburkar (går även att använda samma metod för att göra eget smaksatt salt).
Frysa i all ära, men är man inte ett storhushåll och får några större skördar tycker jag att det viktigt att belysa fler sätt att konservera mat på nu när det är så inne att vara klimatsmart :-)
Ju uddare sorter man odlar desto mer roligt och exotiskt blir det ju att ha när hösten och vinterdagarna kommer och tillgång/utbud i affärena inte är så fantasifullt. Imponera på släkt och vänner och kanske tom få lite överskott och ha unika presenter som kan ges bort vid lämpliga tillfällen :-).
Gjorde tomatsås här för inte så länge med lite blad av purple ruffles i. Inte så tokigt faktiskt. Det både såg aptitligt ut och gjorde att såsen fick en frisk smak av fänkål :-). Har även testat vaniljglass med basilika i, men det smakade inte så mycket. Te gjort på organisk helig basilika är dock inte så dumt och sägs ha många olika goda effekter på hälsan.
Vad svär ni på ?, bibeln eller basilikan ? ;-)
Redigerat av Jordgubbe: 20-06-2009, 18:35
|