Romersk malört heter "Artemisia pontica". Jag har inte smakat den men efter vad jag hört så är den inte lika bäsk som vanlig malört.
För att göra anisbrännvin så måste du (tyvärr) destillera det. Gör du inte det så kommer det att bli en enda enda brun sörja som inte smakar speciellt trevligt och ser ännu värre ut.
Ett alternativ skulle kanske vara att hoppa över första kryddningen och istället tillsätta en anisessens (som man köper i bryggbutiken) och sedan krydda vidare enl. andra kryddomgången).
Nä, jag bor inte i Gbg men jag hälsar på ibland, var ligger den här butiken i Haga ? Vad heter den ? Ligger den på "huvudgatan" där alla cafeer och bokhandlar ligger ?
Du får nog ringa eller maila Essecefabriken för aktuella priser.
--------------------
Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen. Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård Hannasgarden.se
|