Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarber, Tips på användning
          Platinum
          Inlägg 30-07-2008, 19:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Har nu fryst in 5kg inför vinterns behov och gjort saft på 4kg, men det står fortfarande lika mycket kvar och säsongen är ju inte slut än.

          Så vad gör ni på era rabarber utöver saft, kräm och pajer?


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          zissi
          Inlägg 30-06-2009, 17:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Sitter just nu och njuter av rabarbersorbet gjord av frysta rabarber med färsk citronmeliss i. Svalkar riktigt gott i värmen sweatingbullets.gif tummenupp.gif

          500 g rabarber
          1½-2 dl vatten
          1-1½ dl råsocker (går säkert bra med vanligt strösocker också)
          1 tsk äkta vaniljsocker
          1/4 dl hackad citronmeliss (mer eller uteslut helt)
          1-2 äggvitor

          Koka rabarber, vatten och socker till en kompott (ca 5 min). Kyl och tillsätt citronmeliss och vaniljsockret. Ställ in i frysen. Ta ut varje halvtimme och vispa grundligt genom smeten. När allt är lite mer än halvfruset (efter ett antal timmar) vispas äggvitorna för sig till hårt skum och vänds ner i sorbeten. Ta gärna fram en stund innan serveringen. Garnera med citronmeliss.

          Redigerat av zissi: 05-09-2009, 21:00


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 30-06-2009, 18:26
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          CITAT (zissi @ 30-06-2009, 18:34) *
          Sitter just nu och njuter av rabarbersorbet gjord av frysta rabarber med färsk citronmeliss i. Svalkar riktigt gott i värmen sweatingbullets.gif tummenupp.gif

          500 g rabarber
          1½-2 dl vatten
          1-1½ dl råsocker (går säkert bra med vanligt strösocker också)
          1 tsk äkta vaniljsocker
          (1/4 dl hackad citronmeliss, mer eller uteslut helt)
          1-2 äggvitor

          Koka rabarber, vatten och socker till en kompott (ca 5 min). Kyl och tillsätt citronmeliss och vaniljsockret. Ställ in i frysen. Ta ut varje halvtimme och vispa grundligt genom smeten. När allt är lite mer än halvfruset (efter ett antal timmar) vispas äggvitorna för sig till hårt skum och vänds ner i sorbeten. Ta gärna fram en stund innan serveringen. Garnera med citronmeliss.


          Det där såg ju ut som ett, det vill jag testa i år. Tack för tipset.


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 20:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon