CITAT (Platinum @ 01-07-2009, 10:05)

Är det lättsaltat vatten som gäller? Räcker det med att bara låta vattnet koka upp eller finns det någon tidsangivelse för hur länge de ska förvällas?
Inget salt i vattnet utan du kokar upp det och lägger i spenaten snabbt, är osäker på tid men det borde gå att hitta nånstans - i nån kokbok. Har sökt på nätet men inte hittat nåt. Men spenat ska nog bara i väldigt snabbt. Sen sköljer man av med kallt vatten och fryser i lagom stora fp (påsar eller askar, som man behagar).
Man kan även torka spenat såg jag på
http://www.fobo.se/artiklar/mat/torkning.shtmlSpenat
Klipp gärna sönder större blad, bred ut dem på ollor och torka dem vid max 35°. Tunna stjälkar och grova nerver torkas för sig.
Finfördelade nerver och stjälkar och söndersmulade spenatblad användes som vanligt till stuvningar, soppor, «smörfräs» etc.
Blötläggning av spenat i ljumt vatten ger en litet frän bismak. Vid blötläggning i hett vatten sker en liten smakförändring, men detta är enbart en fördel. Smaken blir mild och mycket god.