Sitter just nu och njuter av rabarbersorbet gjord av frysta rabarber med färsk citronmeliss i. Svalkar riktigt gott i värmen
500 g rabarber
1½-2 dl vatten
1-1½ dl råsocker (går säkert bra med vanligt strösocker också)
1 tsk äkta vaniljsocker
(1/4 dl hackad citronmeliss, mer eller uteslut helt)
1-2 äggvitor
Koka rabarber, vatten och socker till en kompott (ca 5 min). Kyl och tillsätt citronmeliss och vaniljsockret. Ställ in i frysen. Ta ut varje halvtimme och vispa grundligt genom smeten. När allt är lite mer än halvfruset (efter ett antal timmar) vispas äggvitorna för sig till hårt skum och vänds ner i sorbeten. Ta gärna fram en stund innan serveringen. Garnera med citronmeliss.
Det här inlägget ovan skrev jag häromdagen i recepttråden. Där passar citronmeliss jättebra (ta gärna drygt ½ dl). Bra beslut EKLO att behålla busken men minska omfånget
Det är första året jag har citronmeliss så jag kanske också blir trött på den efter 4 år....
Redigerat av zissi: 02-07-2009, 20:47