Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad har ni er citronmeliss till?, - och är det verkligen gott?
          EKLO
          Inlägg 01-07-2009, 19:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Jag har en citronmeliss som vä'l hunnit bli 4 år vid det här laget. Och större och större blir den. I år växer den kopiöst och hotar tränga ut till och med myntan.

          Jag tycker mest man använder nåt blad som dekoration då och då - går inte åt några mängder precis. Är inte ens säker på om jag verkligen gillar smaken.

          Men innan jag tar bort den kanske jag hinner ändra mig: Är det nån som har bra och god användning av sin?

          tips mottages tacksammast
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          zissi
          Inlägg 02-07-2009, 17:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Sitter just nu och njuter av rabarbersorbet gjord av frysta rabarber med färsk citronmeliss i. Svalkar riktigt gott i värmen sweatingbullets.gif tummenupp.gif

          500 g rabarber
          1½-2 dl vatten
          1-1½ dl råsocker (går säkert bra med vanligt strösocker också)
          1 tsk äkta vaniljsocker
          (1/4 dl hackad citronmeliss, mer eller uteslut helt)
          1-2 äggvitor

          Koka rabarber, vatten och socker till en kompott (ca 5 min). Kyl och tillsätt citronmeliss och vaniljsockret. Ställ in i frysen. Ta ut varje halvtimme och vispa grundligt genom smeten. När allt är lite mer än halvfruset (efter ett antal timmar) vispas äggvitorna för sig till hårt skum och vänds ner i sorbeten. Ta gärna fram en stund innan serveringen. Garnera med citronmeliss.

          Det här inlägget ovan skrev jag häromdagen i recepttråden.
          Där passar citronmeliss jättebra (ta gärna drygt ½ dl). Bra beslut EKLO att behålla busken men minska omfånget tummenupp.gif Det är första året jag har citronmeliss så jag kanske också blir trött på den efter 4 år....

          Redigerat av zissi: 02-07-2009, 20:47


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 18-10-2025, 11:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon