Mängden vatten beror ju på storleken på plantorna. Medan man driver upp plantor (småplantor) i mindre krukor skall man vara aktsam med skötseln. Mina stora plantor får olika mycket vatten beroende på hur dagen varit. Är krukan torr (vitt i jorden) och det spruckit upp mellan jord och hink kan man vattna på igen. Nu när det varit varmt +30 grader ibland i växthuset har man fått vattna två skvättar per dag. Man skall försöka även om det är svårt att hålla jämn bevattning, jämn temperatur och lagom med rätt gödning när det behövs. Det kan synas på tomaten hur den blivit skött, även på smaken. Det är mycket med det där om "tomater" jag ser själv att det nästan är omöjligt att hålla allt perfekt. Bara man är medveten om hur det borde vara så kan man i alla fall försöka rätta till de stora problemen. Värmen kan regleras lite med automatiska takluckor och ev. cirkulationsventilation om man har växthus, vattnet kan man hålla efter genom att hiva i ungefär lika mycket varje gång och lika till alla plantor av en sort, etc etc. Man får trixa till det efter bästa förmåga.
|