|
Jag har inte börjar skörda än, har inte tyckt att de ser klara ut (gröna och frodiga fortfarande) -- men då kanske det är dags att börja ha koll snart!
FiddeP: tork i uterummet går bra, det viktiga är att lökarna hänger luftigt så att de inte möglar. Jag brukar fläta mina innan de är helt torra, men det ökar risken för att blasten drabbas av mögel. Det finns olika teorier om lagring av vitlök. Jag lagrar mina torrt i rumstemperatur, och det fungerar ypperligt. Jag hänger upp vitlöksflätorna i köket och plockar av lökar efterhand. Förra årets vitlök är fortfarande jättefin och utan groddar -- jag brukar kunna använda föregående års skörd fram till jul utan problem. Samma sak med det du ska använda till utsäde: lagring torrt i rumstemperatur.
Andra menar att man ska lagra kallt, men jag tycker att det både är besvärligare (åtminstone om man har stor skörd) och fungerar sämre.
|