Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Frysa in
          annapanna78
          Inlägg 24-07-2009, 10:30
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 39
          Medlem sedan:
          19-05-2009
          Medlem nr: 23 433



          Vad fryser ni in från köksträdgården för att ha under resten av året? Tänkte tex på kryddos, som exempel har jag bladpersilja , bör man plocka lite då å då (förutom till direktanvändning) å frysa in, främjar det tillväxten el ska man plocka in allt som blir över till hösten först? Hur styckefryser ni kryddor på bra vis? Har oxå mkt citronmeliss och pepparmymta, vad gör ni med dem? Blast på röd och gul lök funkar väl lika bra som salladslök/purjo medan den är fin, fryser ni in den?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 24-07-2009, 14:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Förvälld mangold används som spenat och ja det kommer mera blad hela tiden ända till långt in på hösten. (plockar man mycket mangold kan det dock vara bra att ge lite extra gödning med jämna mellanrum).

          Jag brukar också koka och mosa squash i matberedaren och frysa in moset, kan sedan spädas med buljong till en god soppa (jag brukar ha ner förskost med vitlök i squashsoppan + ex. körvel det brukar bli gott). +Man kan ju göra squashkaka av moset också. Det ska tydligen även gå bra att frysa squashskivor råa men jag har inte testat.

          Kryddor plockar jag och fryser in (utan att förvälla), persilja och sånt brukar skjuta ännu mera blad allteftersom man plockar så bara plocka på, själv fryser jag nog mest in persilja och basilika men jag tänkte testa frysa in lite shiso och koriander iår med.


          Grönkål går bra att frysa både förvälld och rå, båda sätten funkar bra men grönkålen tar mindre plats som förvälld.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 15-10-2025, 23:38
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon