Förvälld mangold används som spenat och ja det kommer mera blad hela tiden ända till långt in på hösten. (plockar man mycket mangold kan det dock vara bra att ge lite extra gödning med jämna mellanrum).
Jag brukar också koka och mosa squash i matberedaren och frysa in moset, kan sedan spädas med buljong till en god soppa (jag brukar ha ner förskost med vitlök i squashsoppan + ex. körvel det brukar bli gott). +Man kan ju göra squashkaka av moset också. Det ska tydligen även gå bra att frysa squashskivor råa men jag har inte testat.
Kryddor plockar jag och fryser in (utan att förvälla), persilja och sånt brukar skjuta ännu mera blad allteftersom man plockar så bara plocka på, själv fryser jag nog mest in persilja och basilika men jag tänkte testa frysa in lite shiso och koriander iår med.
Grönkål går bra att frysa både förvälld och rå, båda sätten funkar bra men grönkålen tar mindre plats som förvälld.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|