Bönornas krispighet har aldrig matbutkens de har legat för länge, krispigheten hos nykokta bönor som man skördat några minuter innan kokningen är värt många kronor.
Sladdrig mangold och pak choi ser man ofta i matbutiken de brukar inte hålla bra efter skörd men de går bra att odla hemma på många håll (pak choi funkar inte i norr), mangold växer otroligt bra jättelångt in på hösten så man kan skörda massor från liten yta.
Sedan har man ju att utbudet i vissa fall är lite magert i butiken. Ex. sommarsquash (zucchini) man kan ju bara välja på gul och grön. Jag gillar vit libanesisk, den kraftigt åsiga Costata Romanesca, den vårtiga Friulana rugosa, den ringlande ormlika tromboncinon etc.
Redigerat av Åsa, mälardalen zon 2: 03-08-2009, 07:25
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|