Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur mycket av det gröna använder man på lök?, Purjolök och knipplök
          Lilla Birka
          Inlägg 04-08-2009, 17:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 878
          Medlem sedan:
          06-02-2007
          Medlem nr: 9 054



          Häromdagen träffade jag på en person som tyckte att man bara skulle äta den vita delen på purjolök, för den är som h*n sade mjällast. Jag blev väldigt förvånad eftersom jag använder i stort sett hela purjolöken, det nyttigaste finns dessutom i den gröna delen.
          Men hur är det med knipplöken dvs den färska gula och den färska röda? Hur mycket av det gröna används där? Salladslök och gräslök äter man ju hela, ja frånsett roten förstås, men röd- och gullök? Och hur använder ni den?

          Redigerat av Lilla Birka: 04-08-2009, 17:26


          --------------------
          Den som väntar på att ta nästa steg, kan bli stående på ett ben resten av livet.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 04-08-2009, 19:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          jag har några vitlöks plantor i en kruka och där använder jag enbart blasten. går att ha till mycket både i sallad och på mackan i att få en liten svagare vitlöks smak i rätter. lökarna i krukan är säkert jätte fina och stora men jag låter dom vara kvar. och ibland kommer ju luftlök och dom går ju använda.
           
          Citera
          Malin_MeL
          Inlägg 04-08-2009, 23:34
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 855
          Medlem sedan:
          16-08-2008
          Medlem nr: 18 334



          CITAT (flaxss @ 04-08-2009, 20:14) *
          jag har några vitlöks plantor i en kruka och där använder jag enbart blasten. går att ha till mycket både i sallad och på mackan i att få en liten svagare vitlöks smak i rätter. lökarna i krukan är säkert jätte fina och stora men jag låter dom vara kvar. och ibland kommer ju luftlök och dom går ju använda.


          vad är luftlök?
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 17:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon