Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rumtopf, Rolig efterrätt
          Chamomille
          Inlägg 14-05-2009, 09:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Varva frukter och bär råa i en kruka med socker och rom. Ta lika vikt bär/frukt som socker. Häll på vit rom så det täcker. Börja med jordgubbar och lägg sedan i bär och frukt allt eftersom de mognar, såsom blåbär, körsbär, plommon, vindruvor... Skölj frukten och lägg i den hel. Rör om någon gång i veckan försiktigt. Förvara svalt, väl täckt. I september när all frukt ligger i krukan häller man på 3 dl arrak och låter frukten stå minst en vecka till.
          Servera kompotten med glass och vispat grädde!
          Bifogad fil  drunk.gif ( 13.76k ) Antal nedladdningar: 15
          Bifogad fil  hapydancsmil.gif ( 2.86k ) Antal nedladdningar: 26


          Recept ur Bonniers nya kokbok. (Nya wacko.gif )


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          stella08
          Inlägg 05-08-2009, 13:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 114
          Medlem sedan:
          03-09-2006
          Medlem nr: 8 537



          Hej,

          jag är förstagångare vad gäller rumtopf och behöver lite stöd..
          Nu är det dags att fylla på med syra körsbär.
          I det tyska receptet som jag följer står det att körsbären ska vara med kärna. Man strör socker över och väntar tills bären avger saft. Först då kan man blanda korsbärssatsen i rumtopfen.


          Först har bären blandade med socker stått i rumstemperatur i ca 6 timmar. Inte en droppe saft kom. Under natten har jag ställt hela alltet i kylskåpet. Nu känns socker och bären lite svettiga, men fortfarande ingen saft no.gif
          Snart blir det ett dygn... Jag är rädd att de börjar jäsa.
          Har jag förstört satsen och ska börja allt på nytt, eller?

          Snälla, help.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 03:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon