Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur mycket av det gröna använder man på lök?, Purjolök och knipplök
          Lilla Birka
          Inlägg 04-08-2009, 17:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 878
          Medlem sedan:
          06-02-2007
          Medlem nr: 9 054



          Häromdagen träffade jag på en person som tyckte att man bara skulle äta den vita delen på purjolök, för den är som h*n sade mjällast. Jag blev väldigt förvånad eftersom jag använder i stort sett hela purjolöken, det nyttigaste finns dessutom i den gröna delen.
          Men hur är det med knipplöken dvs den färska gula och den färska röda? Hur mycket av det gröna används där? Salladslök och gräslök äter man ju hela, ja frånsett roten förstås, men röd- och gullök? Och hur använder ni den?

          Redigerat av Lilla Birka: 04-08-2009, 17:26


          --------------------
          Den som väntar på att ta nästa steg, kan bli stående på ett ben resten av livet.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Fera
          Inlägg 08-08-2009, 20:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 185
          Medlem sedan:
          25-04-2007
          Medlem nr: 9 996



          Naturligtvis äter vi allt som ser gott på en lök. Är man inte van vid färska grönsaker kanske man inte vågar pröva det gröna. Hos väldigt många (troligen inte här på denna sida) har inte fått med mycket av de "gamla" baskunskaperna. Att man äter det gröna på lök, lita på sin näsa och sina ögon och inte lita blint på datum märkning,mm. Många gånger blir man väldigt förvånad över okunskapen. Det samma har jag märkt, kanske mer för 10 - 20 år sedan än nu när det gäller barn och sjukdommar. Då det bara var pencelin som föräldrar önskade till sina barn, utan att tänka på att det kanske inte behövdes. Trevlig kväll, nu skall de svarta vinbären in i frysen!

          Fråga vart tog de gamla fryspåserna vägen. Nu är alla av tunn kvalite. Dofande bär/grönsaker behöver de tjocka påsarna!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 11:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon