Jag gjorde supergoda squashplättar igår från Runåbergs recepthäfte och det receptet var inte alls som vanligt pannkaksrecept ex. var det ingen mjölk i.
Man kan även koka squashen (ta bort kärnorna i mitten först) och sedan köra den i matberedaren och frysa moset. Moset kan man ha i soppor, squashkaka etc.
Sommarsquash bör dock skördas då den är mindre, ca 2-3hg är det optimala då är de godast, såna där stora squash slänger vi på komposten på jobbet inte ens djuren vill ha dem.
Angående sorten: Den ser ganska åsig ut. Så jag säger Costata romanesca en mycket god sort och frukterna växer oerhört snabbt så mina brukar hinna bli lite för stora innan jag skördar men de är ju goda vid 400-500g också. Även plantorna blir ganska stora kan tilläggas och bladen är helgröna så de har inte de där silvriga fläckarna många vanliga sommarsquashsorter har.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|