Här kommer något udda man kan göra med nässlor
Nässelpopcorn strö på torkade smulade nässlor på popcornen innan de poppar upp.
Ogräspesto 1 liter färska blad av ex. nässlor, plister och kirskål 2 stora pressade vitlöksklyftor 100g malda valnötter eller pinjenötter 1/2-1dl olivolja 1-2 dl riven parmesanost
Förväll bladen och låt dem rinna av på en handduk
Mixa blad, vitlök och nötter i en matberedare. Tillsätt olja i en fin stråle medans maskinen går. Stanna maskinen och rör ner parmesanosten.
Recepten hittade jag i det helt färska numret av Sveriges natur, recepten är från Marie-Louise Eklöf som tillsammans med Pelle Holmberg skrivit boken Vanliga Vilda Växter till Mat, Krydda, Hälso- och Kroppsvård. Enligt artikeln i tidningen håller hon på och skriver 2 böcker till en om träd och en kokbok om ogräsmat.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|