Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > festlax
          LenaTuring
          Inlägg 05-06-2004, 21:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 349
          Medlem sedan:
          18-04-2004
          Medlem nr: 3 326



          Jag ska ha fest. Jag ska bjuda på lax, laxen delar jag på mitten och lägger halvorna med skinnet uppåt på grovsalt i en långpanna och sedan in i ugnen. 175 grader knappt en halvtimma beror på storleken. det blir gott och så är det lättsamt.

          Problemet är: behöver tips på goda kalla/varma såser som passa till lax.
          Gärna andra tillbehör också.....


          --------------------
          "Den som söker den letar"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Kerstin E
          Inlägg 07-06-2004, 14:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          30-10-2003
          Medlem nr: 2 487



          Jag kan bidra med ett recept på en smarrig örtsås! Receptet hör just till stekt laxsida och skall vara lagom för 6 personer.

          2 dl vatten
          1 dl creme fraiche
          1 fiskbuljongtärning
          2 äggulor
          1 1/2 dl vispgrädde
          2 msk hackad dill
          2 msk hackad gräslök
          1 tsk torkad dragon
          salt och peppar

          Koka upp vatten och creme fraiche och smula i buljongtärningen. Vispa samman äggulor och grädde och vispa ner det i såsen. Låt såsen sjuda under kraftig vispning tills den blir skummig och tjocknar. Rör i det kryddgröna och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med sås, potatis och sockerärter.

          När jag har bjudits på resp. själv gjort denna sås har det varit enligt originalreceptet, däremot skulle jag numera nog hellre använda en lättvariant av creme fraiche och t.ex. matlagningsgrädde. Och varför inte färsk dragon om man har tillgång till det.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 19:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon