Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Frysa enorm squash?
          sofin
          Inlägg 12-08-2009, 18:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 13
          Medlem sedan:
          16-07-2008
          Medlem nr: 17 564



          Hej..

          Jag fick en "lagom" stor squash av min moster här om dagen.. inser att jag inte kommer att hinna laga i ordning den innan den blir dålig.

          Hur gör jag?? Kan man frysa den? Bör man förvälla den först?? Hjäääääälp!!



          PS. Någon som vet vad det är för sort? Den verkar ju schysst att odla och jag har just blivit med trädgård med odlingsutrymme biggrin.gif DS.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          zissi
          Inlägg 18-08-2009, 20:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Sofin: Om du tycker om ostkaka så är det här ett enkelt recept där du har nytta av din squash. Det går även att koka squashen och frysa in den för kommande behov. Smaskens! Recept på goda plättar har jag också om du vill ha. I recepttråden här på odla finns många bra zucchinirecept också.

          Squashkaka (liknar vanlig ostkaka)

          5 hg skalad squash

          3 ägg
          2½ dl mjölk
          2 msk vetemjöl
          1 dl strösocker

          ca 5-10 bittermandlar (ca ½ tsk bittermandelolja går också bra)
          ½ dl sötmandel


          - Skala squashen och ta bort kärnhusen på de stora exemplaren. Skär den i ca 2 cm stora kuber eller hur du vill. Häll lite vatten i en kastrull så det täcker botten bara och lägg sen i bitarna och koka dem nästan mjuka, kanske 10-20 minuter. Häll allt i durkslaget så vätskan försvinner. Lägg tillbaka bitarna i kastrullen och mosa dem med en rotmosstöt e.dyl.
          - Vispa ihop en smet av ägg, mjölk, vetemjöl och socker
          - Mal bittermandeln och sötmandeln
          - Häll i squashmoset och de malda mandlarna i äggsmeten
          - Grädda i 200 grader ca 45-60 min. (Kortare tid för enkel sats och den längre för dubbel sats, tycker jag blir bra)
          - Äts med vispad grädde och färska bär eller sylt.

          Lycka till och om du vill ha något lättodlat till din trädgård så har du nog hittat rätt nu.





          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 16-10-2025, 11:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon