Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > nån som är bra på att göra sylt?
          Fny
          Inlägg 19-08-2009, 19:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          Jag har idag gjort blåbärssylt för första gången, och har några funderingar... Till två liter blåbär hade jag 2 dl vatten och 6 dl socker. När jag slevade upp sylten i burkar var den väldigt rinnig, är det normalt? Kommer den stelna lite när den svalnar? Och hur vet jag om mina burkar faktiskt är helt täta? Jag köpte mina från IKEA och de såg ut att vara såna som SKA vara täta, men nu när jag faktiskt hällt upp sylten blev jag självklart osäker. whistling.gif Finns det något man ska tänka på, något varningstecken som tyder på att det inte har slutit tätt?


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Lillpluttan
          Inlägg 20-08-2009, 19:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 80
          Medlem sedan:
          23-07-2009
          Medlem nr: 25 017



          Jag brukar använda syltsocker, en färdig blandning med strösocker, pektin, citronsyra och konserveringsmedel. Innan jag började med det hade jag alltid problem att få rätt konsistens. Nu med syltsocker så har jag faktiskt aldrig misslyckats med sylten, den blir alltid som jag vill ha den! En del tycker kanske det är fusk, men smidigt är det!
          ohmy.gif)
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 20-08-2009, 21:15
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          CITAT (Lillpluttan @ 20-08-2009, 20:58) *
          Jag brukar använda syltsocker, en färdig blandning med strösocker, pektin, citronsyra och konserveringsmedel. Innan jag började med det hade jag alltid problem att få rätt konsistens. Nu med syltsocker så har jag faktiskt aldrig misslyckats med sylten, den blir alltid som jag vill ha den! En del tycker kanske det är fusk, men smidigt är det!
          ohmy.gif)

          Håller helt med. Höll jämt på med gamla tryckkokaren och annat för att konservera och koka in tidigare. Nu med det nya syltsockret, är det ju rena drömmen att sylta in vad man kommer över.

          Till Fny: Blåbärssylt ÄR rinnig! Receptet låter helt OK. Men följ rådet och köp syltsocker i fortsättningen. Det står på paketet exakt hur mycke vatten och frukt som ska till för ett paket socker.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 13:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon