Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > nån som är bra på att göra sylt?
          Fny
          Inlägg 19-08-2009, 19:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          Jag har idag gjort blåbärssylt för första gången, och har några funderingar... Till två liter blåbär hade jag 2 dl vatten och 6 dl socker. När jag slevade upp sylten i burkar var den väldigt rinnig, är det normalt? Kommer den stelna lite när den svalnar? Och hur vet jag om mina burkar faktiskt är helt täta? Jag köpte mina från IKEA och de såg ut att vara såna som SKA vara täta, men nu när jag faktiskt hällt upp sylten blev jag självklart osäker. whistling.gif Finns det något man ska tänka på, något varningstecken som tyder på att det inte har slutit tätt?


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          mirjam
          Inlägg 28-08-2009, 20:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 100
          Medlem sedan:
          27-02-2008
          Medlem nr: 14 272



          jag kokade oxå min sylt utan vatten. Detta år med sååååå mycket blåbär, så måste man ju ha sylt. Googlar man på blåbärssylt finns det ju flertal recept. Tycker oxå den ska vara lite naturligt rinning(utan tillsats av vatten). Man äter upp en sats i sällskap på 5 dl blåbär i ett nafs. Tänk ett sånt fantastiskt bär ! tillämpa frys, inga konserveringsmedel gillar jag så man kan njuta av nyttig sylt utan kemikalier för vad det inte det konserveringsmedlen innehöll. Läste att natriumbensoat inte alls var nyttigt, t o m riktigt skadligt. All sylt, saft är ju toppen att frysa om plats finns förstås och sååå mycket godare utan konserveringsmedlet. När man vet att den är nyttig så är den oxå så himla god tycker jag :-)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 22:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon