Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kantareller, Goda recept?
          annapanna78
          Inlägg 14-09-2009, 12:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 39
          Medlem sedan:
          19-05-2009
          Medlem nr: 23 433



          Har plockat en hel del kantareller i år, både gula och trattisar. Undrar om ni har några goda recept innehållande kantareller att bjuda på?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 17-09-2009, 19:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Vi plockar årligen stora mängder kantareller (och annan svamp) och har därför experimenterat. Det enklaste tycker vi trots allt är det godaste:

          Rensad och nedskuren färsk (gul) kantarell
          Smör
          Lite salt
          Lite charlottenlök (alternativt pyttlite färsk chili)
          Kanske persilja.

          Hetta upp en stekpanna på medelvärme. I med svampen. Låt den svettas och allt vatten dunsta bort. Först då, i med smör. Och chili eller charlottenlök om så önskas. Låt svampen steka på medelvärme ett bra tag, 20-30 minuter. Smakerna utvecklas. Höj sedan värmen. Som jag ser det ska kantarell vara knaperstekt. Testa gärna, ta ur hälften från pannan och lämna resten kvar. Jämför sedan. I vart fall, salta försiktigt mot slutet.

          Servera som tillbehör, gärna till stekt hokifilé (eller eg. till vad som helst, kanongott blir det).

          Trattisar torkar vi och använder sedan i grytor, soppor eller såser. Lång "stäk/koktid" för att smakerna ska komma fram. Sås eller soppa på trattisar med grönmögelost är en hit.

          Sås på kantarell kräver, som jag ser det, framförhållning. Puttra på lägsta värme (obs inte koka, då dödas smakerna) i minst två timmar. Det är värt väntan. Jag lovar.

          Redigerat av smuleborg: 17-09-2009, 19:48


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 17-10-2025, 09:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon