Det är ju inte utan att man ibland önskar att man var den enda människan på jorden som åt kantareller. Har precis varit ute i skogen och konstaterat att det kan bli ett bra kantarellår i år.
Jag är ingen vidare "svampmänniska", och är lite skeptisk till exempelvis fårtickor som ser jättegoda ut där de växer, men vansinnigt oaptitiliga när de tillagats.
Det finns dock en svamp som jag faktiskt tycker bättre om än kantareller och det är rodnande fjällskivling. Den smakar som champinjoner fast lite mer och ser dessutom riktigt god ut där den står. Tyvärr växer det inga sådana i skogarna här runt huset, men om man åker en bit så är det gott om dem.
Jag älskar att fräsa upp svampen i lite smör och salt och så stuva till dem med en gnutta grädde och lägga på mackan.
Det växer myckat annan svamp - soppar, skivlingar och kremlor här. Vilken svamp är er favorit och hur smakar den?
20060718_002.jpg ( 897.26k )
Antal nedladdningar: 47(Bilden är från sommaren 2006)