Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chilin, vad ska jag göra?
          Annkina
          Inlägg 16-09-2009, 07:49
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          Dags att skörda chilin här, men vad ska jag göra med den?
          Har torkad och har färska nedfrysta. Så nu vill jag laga till nått, men vad?

          Tips önskas!


          --------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          josohl
          Inlägg 27-09-2009, 18:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Jag brukar lägga in chili enligt detta recept från Jamie Oliver, det blir jättegoda. Ett tips är att ha gummihandskar på sig när man kärnar ur chilisarna, mina fingrar pirrade i dagar efter att jag första året inte hade handskar...

          PICKLED CHILLIES
          Pickled chillies are absolutely superb. They are brilliant because they can just sit in the fridge waiting to be used. I particularly like to use them in stir-frying or in broths or to eat them just as they are with some cheese and bread.

          600g/1lb 5oz medium green chillies
          15 black peppercorns
          5 bay leaves (lagerblad)
          3 tablespoons coriander seeds
          5 teaspoons salt
          6 heaped tablespoons castor sugar (strösocker)
          1 litre / 13⁄4 pints white wine vinegar or rice vinegar

          For this recipe you must use perfect green chillies without any blemishes (you can use red chillies, but they will be slightly hotter).

          Carefully score from the stalk end to the tip on one side only and remove the seeds (use the handle of a teaspoon for this). Pour boiling water over the chillies, let them sit for 5 minutes, then drain. This will get rid of most of the seeds left behind.

          Next put the black peppercorns, bay leaves, coriander, chillies and salt into a large jar, or other airtight container. Put the sugar and the vinegar into a pan and heat until the sugar is fully dissolved. When this is quite hot, but not boiling, pour it into the jar with the chillies. Allow to cool down and then put the lid on.

          Put in the fridge and leave for a minimum of two weeks before using. They will keep in the fridge for at least four months.

          Redigerat av josohl: 27-09-2009, 18:04
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Annkina   Chilin   16-09-2009, 07:49
          Platinum   Det finns ju väldigt mycket man kan kryddsätta med...   16-09-2009, 09:02
          Annkina   Det finns ju väldigt mycket man kan kryddsätta med...   16-09-2009, 09:20
          Chamomille   Vi brukar finhacka stark chili och lägga ner i olj...   16-09-2009, 09:50
          KURT   Gör man såser eller liknande och skall förvara dem...   16-09-2009, 11:11
          smuleborg   Gör man såser eller liknande och skall förvara dem...   22-09-2009, 20:06
          Anja Danmark   En lækker chilipasta: 10 friske chilier, 1 spsk. ...   16-09-2009, 21:33
          Malin_MeL   En lækker chilipasta: 10 friske chilier, 1 spsk. ...   20-09-2009, 09:28
          Platinum   det är två ord som jag inte förstår spsk, är det ...   20-09-2009, 09:49
          elleave   Kan det här vara något? Egen sweetchili: http://ww...   16-09-2009, 23:45
          Vippan   Tacj tjejer för bra chili recept dom ska jag prova...   17-09-2009, 08:39
          skogstroll   jag brukar dela dem och torka dem i ugnen (varmluf...   18-09-2009, 08:00
          Platinum   Hittade denna sajt när jag var ute och googlade ef...   20-09-2009, 08:37
          Skruttis   Hittade denna sajt när jag var ute och googlade ef...   22-09-2009, 07:28
          Anja Danmark   hej - lidt sent svar.... Ja - knust = krossad...   22-09-2009, 07:34
          Åsa, mälardalen zon 2   Man sänker pH värdet med något surt ex. vinäger el...   22-09-2009, 20:19
          smuleborg   Man sänker pH värdet med något surt ex. vinäger el...   22-09-2009, 20:32
          Platinum   Någon som sitter på en salsadip eller salsasås som...   23-09-2009, 05:38
          Husihelvete   Jag trär upp mina chilisar på en sytråd och låter ...   28-09-2009, 09:46


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 20:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon