Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarberkaka, enkel att göra
          Kajsa H
          Inlägg 07-05-2004, 09:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          ”Stick i” rabarberkaka

          2 ägg
          2 dl socker (ca)
          2 dl vetemjöl
          3 medelstora rabarber
          margarin
          pärlsocker

          Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjölet och häll i formen (normalstor form med löstagbar botten är lagom till satsen). Skär rabarberstjälkarna i bitar, ca 3 cm långa och stick ned dem i smeten. De kommer att vara högre en smeten, men det är meningen, när smeten höjer sig och rabarbern blir mjuk så blir det som små hål istället. Hyvla margarin i önskad mängd och lägg ovanpå, strö över pärlsocker. Grädda kakan 35-40 minuter i 175 graders värme.

          Den här kakan blir god även med annan frukt, men bäst med syrliga sorter, tex vinbär.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          ElinN
          Inlägg 16-06-2004, 18:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 484



          Har just bakat och smakat denna kaka och håller med föregående talare: den är jättegod, tack för receptet! Vill gärna dela med mig av mitt favoritrecept på "rabarberkaka", som heller inte innehåller bakpulver och som flera kanske redan har men brukar använda andra bär (som jag inte tål...) i. För min del kommer den ursprungligen från min systers lekis för lääänge sen, men jag har sett det på andra ställen sen...

          ... alltså:

          Sega rutor (1 långpanna)

          200 g smör eller margarin
          6 dl strösocker
          4 ägg
          6 dl vetemjöl
          1 tsk vaniljsocker
          ett par-tre stjälkar rabarber

          1. Sätt ugnen på 175°.
          2. Smält smöret i en kastrull som rymmer minst 2 l och låt det svalna något.
          3. Blanda i socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker.
          3. Häll alltihop i bakplåtspappersklädd långpanna.
          4. Strö ut rabarbern skuren i bitar ovanpå, ganska tätt.
          5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara "kladdig" i mitten.
          6. Skär i rutor. NJUT!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 20:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon