Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > 3 levande får i källare i pizzeria
          ängsvädd
          Inlägg 06-10-2009, 10:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Hörde nyss på nyheterna att en pizzeria förvarat 3 levande får i sin källare. Det var blod o slaktrester sad.gif Stackars djur.

          En granne hade sett när fåren förts in och slagit larm!

          Någon som vet var det var?


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Jan Lindgren
          Inlägg 07-10-2009, 22:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 328
          Medlem sedan:
          26-06-2007
          Medlem nr: 11 218



          Hej!
          Jag anser inte att det är acceptabelt att ha kor uppbundna och rasta dem två gånger i veckan. Konventionella mjölkproducenter har mycket svårt att överleva med små besättningar så de tenderar att utöka och då bygger de i allmänhet lösdriftshallar. "Ekologiska" mjölkproducenter får ett högre pris för mjölken och kan därför klara sig med 44 kor vilket innebär att den gamla dåliga sättet består.
          MVH
          Jan Lindgren
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 07-10-2009, 22:05
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Jan Lindgren @ 07-10-2009, 23:02) *
          Hej!
          Jag anser inte att det är acceptabelt att ha kor uppbundna och rasta dem två gånger i veckan. Konventionella mjölkproducenter har mycket svårt att överleva med små besättningar så de tenderar att utöka och då bygger de i allmänhet lösdriftshallar. "Ekologiska" mjölkproducenter får ett högre pris för mjölken och kan därför klara sig med 44 kor vilket innebär att den gamla dåliga sättet består.
          MVH
          Jan Lindgren

          Ingen mjölkbonde klarar sig med en liten besättning även om de får några öre extra när mjölkpriset är på 2,60kr/l. Dessutom finns det ju betydligt fler konventionella mjölkgårdar än ekologiska. De 3 ekomjölkgårdar som jag vet om i min kommun har alla lösdrift medan alla konventionella jag har sett utom en har uppbundna.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          ängsvädd   3 levande får i källare i pizzeria   06-10-2009, 10:05
          Markus_H   Tidaholm enligt Expressen.   06-10-2009, 10:09
          MariaS   I Tidaholm tydligen! Se här   06-10-2009, 10:10
          Markus_H   Närpolischefens fru hade dessutom sålt fåren! ...   06-10-2009, 10:11
          LasseB   SKA var amärka ja Men är jag helt ur i mössan mås...   06-10-2009, 11:04
          KRT   SKA var amärka ja Men är jag helt ur i mössan mås...   06-10-2009, 14:02
          Meriona   Nej, det är väl alla djur SKA vara märkta vare sig...   06-10-2009, 19:00
          Aqvakul   http://www.sr.se/sjuharad/nyheter/artikel....artik...   06-10-2009, 16:43
          Uggi   Jag har hört mycket om det på Radio Skaraborg, det...   06-10-2009, 17:44
          Aqvakul   Inget fel på lammkött och någonstans slaktas det v...   06-10-2009, 19:07
          ängsvädd   Men det verkar ju väldigt obehagligt att slakten s...   06-10-2009, 19:10
          Aqvakul   Och att hålla får i en källare är ingen bra miljö....   06-10-2009, 19:21
          ängsvädd   Nej förvisso inte... Men när jag vandrat i Italie...   06-10-2009, 19:27
          Huggorm   Våra grisar får väl gå ut iaf? Det får inte de dan...   06-10-2009, 19:36
          MariaS   Och korna får också gå ut. Men det har ju kommit f...   06-10-2009, 21:24
          Markus_H   VAr väl en Tidaholmare det med.... Tror det var or...   06-10-2009, 21:28
          Meriona   Våra grisar får väl gå ut iaf? Det får inte de dan...   06-10-2009, 19:37
          Meriona   Nej jag älskar lammkött (ej kotlett), men att håll...   06-10-2009, 19:10
          ängsvädd   Nej jag älskar lammkött (ej kotlett), men att håll...   06-10-2009, 19:11
          Meriona   Håller helt med - se mitt inlägg ovanför ditt - vi...   06-10-2009, 19:13
          Gita   Hörde nyss på nyheterna att en pizzeria förvarat 3...   06-10-2009, 19:14
          Aqvakul   En modern skröna. Är det nån som kommer ihåg pizze...   06-10-2009, 19:18
          Huggorm   En modern skröna. Är det nån som kommer ihåg pizze...   06-10-2009, 19:18
          Meriona   Jag tror inte att livsmedelsinspektören uttalar si...   06-10-2009, 19:17
          Rose   http://www.sr.se/Diverse/AppData/isidor/im...12_11...   06-10-2009, 19:17
          Jan Lindgren   Hej! En vanlig mjölkko är uppbunden större del...   06-10-2009, 22:24
          Markus_H   Hej! En vanlig mjölkko är uppbunden större del...   07-10-2009, 21:31
          gnon49   Står det en sopbil utanför en pizzeria vet man int...   07-10-2009, 21:04
          Aqvakul   Står det en sopbil utanför en pizzeria vet man int...   07-10-2009, 21:36
          gnon49   Är du inte lite fördomsfull nu? :g: Jovisst är j...   07-10-2009, 22:32
          Huggorm   Jovisst är jag det. Fast hemgjorda pizzor är goda...   08-10-2009, 05:22
          Aqvakul   Inte om det är jag som gör den hemgjorda pizzan :...   08-10-2009, 06:06


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 17:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon