Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > mumsig marmelad
          PX-21
          Inlägg 09-10-2009, 16:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 427
          Medlem sedan:
          08-10-2009
          Medlem nr: 26 451



          Köpte 2 burkar så god "hemmagjord-marmelad ...suck! dom tog slut fortare än kvickt på goda kex ...i alla fall gjord på morot och krusbär...Så jag vill egentligen fråga hur man gör marmelad...?

          Mvh
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 09-10-2009, 16:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Oj det finns massor av olika recept men oftast är det syltsocker + frukt/bär + vatten som man kokar och häller på burkar (man kan göra marmeladprov medans man kokar för att se om det är lagom tjockt, är det för rinnigt kan man behöva koka längre). Ofta står mängden syltsocker till bären/frukterna på förpackningen med syltsocker. Vissa frukter som knappt har pektin i sig ex. blåbär kan man behöva extra pektin till för att det ska bli tjockt, syltsockret innehåller ju pektin men vill man ha en tjockare variant av marmelad behövs mera pektin, det går att köpa i matbutiken ex. certo. Man kan förbättra hållbarheten genom att tillsätta atamon till marmeladen + man ska ha rena burkar + det är bra om man sköljer dem med atamon.

          Frukter med mycket pektin i sig kan man ofta bara ha vanligt socker till det blir tjockt ändå pga pektinet.

          Själv ska jag testa koka kvittenmarmelad under helgen, jag hittade äkta kvitten idag i Haninge centrum (det är inte samma som den där vanliga rosenkvitten vi odlar i sverige).

          Har gjort morot och citronmarmelad en gång och det blev gott och det var innan an kunde köpa syltsocker på ICA och efter vad jag minns så blev den ganska tjock även om jag bara hade vanligt socker och inte tillsatte pektin, moroten gör den ju tjockare i konsistensen. Man hittar ganska många recept på morotsmarmelad ifall man söker på nätet.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 23:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon