Här kommer mina recept en gång till. Gott till ris.
Marmelad1,5 kg gröna tomater
500 g lök
2 msk salt
3,75 dl vinäger
500 g socker
1 tsk ingefära
1 tsk cayennepeppar
1 msk curry
1 msk mjöl
Hacka löken, skär tomaterna i små bitar, blanda, strö salt över och låt stå över natt. Pressa ut vätskan. Tillsätt vinäger och socker och koka i 45 minuter. Rör ut mjölet och kryddorna i lite vatten, blanda i och låt koka 10 minuter till. Häll upp i glasburkar.
Chutney1 kg gröna tomater
350 g lök
100 g dadlar
350 g socker
2,5 dl vinäger
½ msk mjöl
1 msk senap
1 tsk curry
2 tsk cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
Hacka löken, skär tomaterna i små bitar, blanda, strö rikligt med salt över och låt stå över natten. Pressa ut vätskan. Tillsätt vinäger, socker och hackade dadlar och koka i 35 minuter. Rör ut mjölet och kryddorna i lite vatten, blanda i och låt koka under omrörning 10 minuter till. Häll upp i glasburkar.