CITAT (Malin_MeL @ 19-10-2009, 14:27)

Jag gör alltid egen, eller egen och egen, jag gör efter det receptet som står i Gröna Kokboken. Varianten MED tahini!
Det är väldigt enkelt!
Kan det inte riktigt i huvet (är inte hemma)
men det är ungefär såhär:
1 burk kokta kikärter
3 msk olivolja
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tahina, sesampasta
1-2 tsk mald spiskummin
saften av 1/2 - 1 citron
Tahini är väldigt gott i Hummus, men det är INTE gott rent! Men det luktar som jordnötssmör, testade att smaka en gång, det hade en väldigt skum smak och det var det torraste jag testat! .
Jag gör ungefär som du, även om proportionerna varierar lite. Jag häller alltihop i mixern och kör tills det är lagom finhackat. Brukar ibland finhacka en lök, gärna röd-, som jag blandar ner när hoummusen är färdigmixad. Har den som tillbehör till väldigt många olika maträtter, eller som dipp.
Jag tycker Tahini är gott som det är

... på smörgås, eller som dressing blandat med olivolja!