Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tahini, Några spörsmål om Tahini
          Christa
          Inlägg 19-10-2009, 13:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          En person påstod att äka tahini skall vara gjord på skalade sesamfrön.

          Vad anser ni?

          Har ni gjort egen tahini någon gång?

          Har ni någon favorittahini och var köper man den?

          Till vad använder ni tahini?

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          RitRat
          Inlägg 25-10-2009, 10:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Jag haraldrig gjort egen tahine, det är säkert svårt... har inte ens sett någon isntruktion. Jag tror att det skulle gå bättre att MALA fröna i en kvarn än att mixa.

          Jag brukar köpa det på olika orientbutiker, finns alltid flera såna i störrestäder. En gång köpte jag en halvliters burk på ÖB, den var libanesisk och riktigt billig o bra. Räckte länge. ÖB har ju ganska varierande utbud från månad till månad, så den burken har jag inte sett där nu på länge.

          Märken har jag inte lagt på minnet, struntar i vilket. De kan dock vara lite olika tunna eller tjocka, det är väl enda skillnaden. Tahine brukar alltid sjunka ihop, det blir jättetjockt i botten, och det tunna flyter upp. Ibland är det riktigt svårt att röra om i burken för att få konsistensen jämn. Bottensatsen är så kompakt.

          ....
          Glömde:

          Tahine är märklig på det sättet att den blir *tjockare* när man späder den med lite vatten! Jag har gjort dipp av tahine, men då får man späda med riktigt mycket vatten, lite i omgångar, innan den blir flytande igen. Dippen får man krydda efter fantasi och inspiration...

          Redigerat av RitRat: 25-10-2009, 10:55


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 18-10-2025, 09:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon