Enkelt och gott mos om man har en assistent!
Jag har en passertillsats till min köksassistent. Jag bara delar varje äpple i 4 delar. Lägger delarna i en långpanna och när den är rågad lägger jag smörpapper över och in i ugnen (100 gr) tills äpplena är mjuka. Kör alla äpplena genom passertillsatsen och ut kommer färdigt äpplemos med mycket smak i. Kärnor, skal och andra delar separeras och kommer ut på annat ställe i tillsatsen.
Jag har ingen möjlighet att förvara moset i frysen så jag tillsätter socker, askorbinsyra (för att moset ska behålla sin ljusa färg) och natriumbensoat (för konservering), kokar upp och häller sedan moset i glasburkar och förvarar det i skafferiet. Det håller sig fram till nästa äpplesäsong.
Receptet finns i Moderna Stora Kokboken, 1974, Wezäta Förlag.
Lycka till! Hälsningar Kristin
|