Om du tycker att det blivit smaklöst, blir ju det löst (hehe) med kryddor!
Var inte rädd att ta i, även om det inte står i receptet. Alla rätterna "växer" av att man kryddar. I rårakor till exempel kan man ta en hel kruka persilja och hacka ned. Men den var ju en av dina favoriter redan innan.
En av mina favoriter är "pyttipanna" av småtärnade råa rotsaker; potatis, sötpotatis, kålrot och morot samt gul lök och vitlök. Stek sakta på svag värme tills rotsakerna är mjuka. De mjuknar lite olika fort, så man ska lägga i dem i hårdhetsordning: 1) morot och kålrot 2) potatis 3) sötpotatis, som blir mjuk ganska snabbt. Lägg i kokta kikärtor. Servera med Sweet Chilli-sås, garanterat inte smaklöst. :-)))
--------------------
/// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika. Och mitt kostval är vegg.
|