Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gelé på fläderbär som inte stelnar., Trots tillsatt fruktpektin går det vågor i gelén!
          Kristin i Kållto...
          Inlägg 27-10-2009, 22:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          26-02-2008
          Medlem nr: 14 247



          Hej,

          Finns det någon som vet vad jag ska göra. Jag har gjort gelé på 1 kg fläderbär. Tillsatte en halv flaska fruktpektin enligt receptet på flaskan. Gelén stelnade inte så jag kokade upp den igen och tillsatte 1,5 flaska fruktpektin ytterligare och lät gelén koka länge. Gjorde geléprovet men det flöt ihop hela tiden. Till slut hällde jag det på burkar i varje fall och höll tummarna men gelén stelnade inte denna gången heller.

          Snälla, finns det någon som kan hjälpa mig? Kan jag få gelén att stelna? Hur gör jag?

          Hälsningar Kristin i Kålltorp


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Kristin i Kållto...
          Inlägg 31-10-2009, 11:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          26-02-2008
          Medlem nr: 14 247



          Tack för era försök att hjälpa,

          Jag har läst länkarna som du, Kurt, bifogade och nästa år ska jag nog tillsätta citron också. Fast i mitt "svenska" recept står inget om det. Men jag plockade bären precis när de hade mognat och fruktpektinet var nyinköpt så de felen kan det inte vara.

          Jag får väl använda den flytande gelén till att smaksätta yoghurten med eller blanda med smält gelatin till tårtfyllning eller något. För slänga den vill jag inte göra!

          Tack än en gång.
          Hälsningar Kristin
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 01-11-2009, 23:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Kristin i Kålltorp @ 31-10-2009, 11:30) *
          Tack för era försök att hjälpa,

          Jag har läst länkarna som du, Kurt, bifogade och nästa år ska jag nog tillsätta citron också. Fast i mitt "svenska" recept står inget om det. Men jag plockade bären precis när de hade mognat och fruktpektinet var nyinköpt så de felen kan det inte vara.

          Jag får väl använda den flytande gelén till att smaksätta yoghurten med eller blanda med smält gelatin till tårtfyllning eller något. För slänga den vill jag inte göra!

          Tack än en gång.
          Hälsningar Kristin


          Jag skulle koka om den och tillsätta ordentligt med pressad citron.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 15:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon