Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > pumpa, kan de frysas in?
          therese.kvist
          Inlägg 02-11-2009, 11:17
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          23-04-2006
          Medlem nr: 7 483



          jag har två jättepumpor att ta reda på vad ska jag hitta på och går de att spara i frysen i bitar?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Rosmarin
          Inlägg 02-11-2009, 15:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Detta är ett recept på en pumpachutney som är hämtat ur Annas Mat (Anna Bergenström). Den är underbar!

          Baronens Chutney:

          2,5 kg zuccini eller pumpa
          1 kg tomater (färska eller på burk)
          0,5 kg gol lök
          1 hel vitlök
          1,5 kg socker
          4 msk salt
          0,5 l ättikssprit
          1,5-2 msk hel vit- eller svartpeppar
          2 msk hel kryddpeppar
          1 msk mald ingefära eller 3 msk färsk
          kajennpeppar (eller tabascosås ) Jag tar 0,5 tsk cayennepeppar eller annan chili

          Finhacka ingefära och vitlök, eventuellt i foodprocessorn.
          Hacka därefter löken lite mindre fint.
          Resten skärs för hand. Dela zuccinin eller pumpan och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär i småkuber. (Jag grovriver även pumpan i foodprocessorn med grövsta rivskivan)
          Hacka tomaterna grovt.

          Koka allt detta sakta tillsammans med övriga ingredienser i 1-2 timmar under lock. Smaka mot slutet (sista kvarten kanske) av med cayennepeppar eller chili efter smak.

          Häll upp chutneyn på rena glasburkar. Paraffinera och sätt på lock står det i originalreceptet.(Jag häller chutneyn kokande i rena burkar, skruvar på locken och ställer upp och ner tills de svalnat. Enklare tycker jag wink.gif )


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 16:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon