Detta är ett recept på en pumpachutney som är hämtat ur Annas Mat (Anna Bergenström). Den är underbar!
Baronens Chutney:
2,5 kg zuccini eller pumpa
1 kg tomater (färska eller på burk)
0,5 kg gol lök
1 hel vitlök
1,5 kg socker
4 msk salt
0,5 l ättikssprit
1,5-2 msk hel vit- eller svartpeppar
2 msk hel kryddpeppar
1 msk mald ingefära eller 3 msk färsk
kajennpeppar (eller tabascosås ) Jag tar 0,5 tsk cayennepeppar eller annan chili
Finhacka ingefära och vitlök, eventuellt i foodprocessorn.
Hacka därefter löken lite mindre fint.
Resten skärs för hand. Dela zuccinin eller pumpan och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär i småkuber. (Jag grovriver även pumpan i foodprocessorn med grövsta rivskivan)
Hacka tomaterna grovt.
Koka allt detta sakta tillsammans med övriga ingredienser i 1-2 timmar under lock. Smaka mot slutet (sista kvarten kanske) av med cayennepeppar eller chili efter smak.
Häll upp chutneyn på rena glasburkar. Paraffinera och sätt på lock står det i originalreceptet.(Jag häller chutneyn kokande i rena burkar, skruvar på locken och ställer upp och ner tills de svalnat. Enklare tycker jag

)