CITAT (RitRat @ 31-10-2009, 14:01)

Exempel på *lättlagad* pastasås:
Fräs ett par hackade/skivade lökar + vitlök i olja.
Häll i en burk passerade eller krossade tomater.
Lägg ned 1 - 1,5 dl röda linser-
Salta, samt krydda med fantasi: välj några av dessa: pepparsorter, curry, lagerblad, kanel, ingefära, nejlikor, chilli, fänkål.... Vad som helst, men ganska mycket. Det är kryddorna som gör maten speciell!!
Koka ca 15 minuter, men passa såsen emellanåt, så den inte blir för torr. Man får ösa på med vatten för att linserna sväller upp och suger åt sig vätska. Rör om ofta.
På slutet är det bra att ha i några färska gröna örter, så blir det både smakrikt och snyggt!
Servera med pasta, ris, couscous eller potatis.
Lycka till!
Ser jättegott ut, jag ska verkligen testa. Här är min lättlagade tomat-pasta-sås.
Till en portion
Tre-fyra tomater
Färsk chili, för mig är en "mycket slarvigt" urkärnad "spansk peppar" lagom; eller "okärnad" (dock på gränsen)
Upp emot en halv (hel) vitlök
En skvätt olivolja, en skvätt rapsolja
Salt
Under tiden pasta vattnet kokar upp och pastan kokar:
Häll i olja i en panna/tjockbottnad kastrull. Medelvärme, typ.
I med skalad och rätt grovt delad vitlök.
När vitlöken tar lite färg och börjar lukta "nötaktigt", i med hackad chili.
Veva runt ett tag. Passa. Vitlöken får inte brännas, gå över gränsen.
I med hackade tomater (kärnhus och allt).
Veva runt. Salta.
Låt såsen puttra ihop.
När pastan är klar, blanda pasta och sås.
När pastan är serverad: lite ringlad olivolja över är inte fel.
Redigerat av smuleborg: 02-11-2009, 22:33