Enkla rödbetsbiffar: 5 dl rårivna rödbetor 3 dl råriven potatis 1 riven gul lök 1 dl sojamjöl (el. vetemjöl) 1½ tsk örtsalt ev. svart- eller vitpeppar ev. mer mjölj om smeten är för lös
Blanda allt och låt stå i kylskåp 15 min. (går ändå). Stek biffarna 7-8 min. på varje sida.
Till biffarna serverar vi potatis och en filsås.
Filsåsen består av fil, turkisk youghurt, creme fraiche e.dyl, smulad fetaost, kokt blomkål i bitar eller annan grönsak, vitlöksklyfta, persilja el. annat kryddgrönt. Till sist några varv med pepparkvarnen. Jag tycker såsen blir godast av hälften fil / turkisk yoghurt. __________________________________________________________________________ Fick se nu efteråt att du ville ha recept utan ost men strunt i osten o piffa till såsen efter egen smak. Det blir säkert jättegott ändå.
Redigerat av zissi: 02-11-2009, 22:54
--------------------
Balkong- och frilandsodling i zon 3
|