Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Glögg!, Hur gör man egen?
          Orkidétjuven
          Inlägg 01-11-2009, 07:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 546
          Medlem sedan:
          22-02-2008
          Medlem nr: 14 192



          Jag börjar fundera på nu i jultider hur man gör egen då jag inte tror det finns glögg på Nya Zeeland.
          Skumt känns det med tänka på jul när vi idag haft 20 grader och strålande sol.
          Men lite julmys vill jag ha. Får nog rulla ner persinnerna och tända ett ljus istället.

          Finns det ngra enkla recept eller liknande?

          God Jul.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          RitRat
          Inlägg 16-11-2009, 10:35
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Hej Orkidétjuven!
          Det finns en lång tråd som heterGlögg här på recept-avdelningen, där ges ett ganska komplicerat glöggrecept som ska jäsa och mogna - tar lång tid!!

          Mot slutet där finns även mitt enkla glöggrecept, jag ger det även här:
          (Editerar den lite här)

          1 flaska rödvin
          1-2 dl starksprit om så önskas
          1 kanelstång
          4-10 hela kryddnejlikor
          1 tsk kardemummakärnor
          en bit färsk ingefära
          1 dl russin
          1 dl grovt hackad skalad mandel

          Koncentrat av svart vinbärssaft är jättegott i, men det finns kanske inte på Nya Zeeland?

          Häll vin och sprit i en kastrull. Tillsätt kryddorna
          Värm upp försiktigt tills blandningen nästan sjuder. Obs! Koka absolut inte!
          Tillsätt russinen och mandeln och söta eventuellt med socker efter smak.
          Svensk glögg är väldigt sött, jag tror 1 eller 1,5 dl socker skulle motsvara svensk smak.
          Själv föredrar jag nästan osötad glögg.

          Det är fint att dekorera med strimlat apelsinskal.
          Russin och mandel kan man ha på sidan om, det är ju vanligt i Sverige.


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 18:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon