åh vad kul!!!
Själv håller jag på att göra citron snaps nu med citronskal.. ( bara det gula ) Hoppas det blir nått. ( efter ett par snapsar så går nog det mesta ned ändå.. )
Jag älskar att exprimentera med olika sorter. Och eftersom sambon har släkt i tyskland ( där vodkan kostar 30 kr litern ) så har jag ganska mycket att exprimentera med..
Tex så är jag självutnämnd expert på lakrits shots med turkisk peppar. *ler*
Kanel blir jättegott, jordgubbar blir lite sött, hallon blir beskt ( mycket socker behövs där ) gelehallon bildar en vit hinna i botten, ser äckligt ut men är ganska gott. Violtabletter är svårlösta, vinegum är gott. Se bara till att ta EN färg!! Min mammas knasiga kompis la ner tre ( !!! ) påsar till en flaska. Resultatet blev nått grådaskigt trögflytande spritgodis.. ( gott var det iallafall )
Om man tar glöggkryddor ( brukar finnas på påse till jul ) och stoppar i flaskan så har man både fin dekoration i flaskan och en underbart god julsnaps. Ska ej stå för länge dock med kryddor i.
Mitt nästa "projekt" förutom den nygjorda citron snapsen är äpple och vanilj, det måste ju bara bli gott?? Typ i med lite äpplen, ( granny smith tror jag för att få syrligheten ) några vaniljstänger, ev socker. kanske ett och ett annat citronskal för att få friskheten. Om det inte är nog från äppelsidan. Vad tror ni om den?
En sak som jag skulle vilja göra är honungsrom. Det finns en som är oslagbart god, men den säljs tyvärr bara på teneriffa.... Nån som har förslag där?
Mvh G
--------------------
Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )
(Bytt sign från 16kvm stor balkong)
|