CITAT (netaave @ 25-11-2009, 23:48)

Jag köper bara svenskt kött men aldrig ekologiskt, handlar överhuvudtaget aldrig ekologiska varor som jag bara tror är en stor bluff.
Köper annat utländskt så är i princip inte emot det men är uppväxt med en far som hade en liten charkuterifirma i Uppsala. Fick där lära mig om råvaran hur den kan lukta, att den ska ligga till sig innan tillagning m.m. Känns tryggare med svenskt kött också med tanke på hormonbehandling av biffdjur i andra länder.
Handlar mest från Uppländska gårdar och helst i deras egna gårdsbutiker.
Jag bunkrar när det är billigt och har i princip alltid kött i frysen, gör alltid egen köttfärs för det köper jag inte längre.
Vad gäller kyckling o kalkon köper jag bara från Guldfågeln, aldrig mer från Kronfågel.
Varför tror du att KRAV-märkta varor är en bluff? Har du gjort några efterforskning för att ta reda på ifall så är fallet och vilken uppfattning har du att ekologiskt märkta varor är?
Jag skulle rekommendera dig att se över regelverken. Sen om du inte tror att de efterföljs är väl en annan sak.
Edit:
Såg nu att du var tveksam till avståndet till vägarna. KRAV har regler för detta också, minns inte exakta siffror, men det är hårdare krav än för vanlig produktion.
Redigerat av officinalis: 30-11-2009, 14:26