CITAT (Rose @ 03-12-2009, 14:51)

Är det några här som saltar sin egen skinka? Det gör vi i vår familj och har alltid gjort. Det blir jättegott.

Jag har gjort det en gång för många år sedan. Jag tycker som du Rose att den är mycket godare än nitritskinkan.
Det var en arbetskamrat som berättade hur jag skulle göra. Lite baltigt var det allt och tog lång tid, men det var det värt. Mums så gott det var, precis som min gamla mormors skinkor (

ja, ja förstå mig rätt). Jag fick beställa den i vår matbutik och betalade ungefär det dubbla priset mot vanlig rimmad okokt skinka.
Sen är det så mycket annat som är roligt att fixa och dona med före jul så jag nöjer mig med att koka och griljera skinkan på vanligt sätt nu för tiden. Viktigt att koka den, för dopp i grytan är vi helgalna i här i familjen.
Njut av eran goda skinka nu Rose, jag får nöja mig med att längta i år med.... En ekologisk ska jag försöka få tag i i alla fall.