|
Gossen Ruda
02-12-2009, 15:23
Oh ja, givetvis.
Glömde ange mitt eget svar: Ja, självklart!
sommarhumla
02-12-2009, 15:26
Ja, hos oss blir det julskinka..det är så smaskigt att nalla en skiva och lägga på en mjuk macka...
Biggan_
02-12-2009, 15:36
Jajemensan! Det är det godaste på hela julbordet!
CITAT (Biggan_ @ 02-12-2009, 15:36)  Jajemensan! Det är det godaste på hela julbordet! Japp...Med stark söt senap och vörtbröd...Mums...
Pejjan är du dubbelnatur?
Det kommer finnas skinka på julbordet, men jag har aldrig varit en skinkaätare personligen.
Eva i Höga
02-12-2009, 15:45
Ja, kvällen innan julafton kommer barnen med respektive och några släktingar och smakar på den nygjorda julskinkan på en knäckemacka. Och så dricker vi julmust. Det är jättemysigt! Nästan hela skinkan går åt så jag får alltid göra en till.
Absolut!  Och med Willes honungsgriljering såklart, det går inte att göra den på annat sätt numera (även om jag inte gör preeeciiiis som i hans recept).
skånepåg
02-12-2009, 15:59
Självklart, blir nog en honungs griljerad som mammsen gör
Aqvakul
02-12-2009, 16:01
Självklart - men vi kommer att leta efter en som suttit på en lycklig gris.....
Självklart, även om det inte är min favorit så är den lika självklar som köttbullar, rödbetssallad, sill eller Kalle Anka  Honungsgriljering låter smaskens - någon som har ett bra recept??? Och när vi ändå talar om grisprodukter på julbordet - någon som brukar göra revben och har ett bra recept? Tänkte förnya mig lite i år nämligen
Biggan_
02-12-2009, 16:17
CITAT (KRT @ 02-12-2009, 16:10)  Självklart, även om det inte är min favorit så är den lika självklar som köttbullar, rödbetssallad, sill eller Kalle Anka Honungsgriljering låter smaskens - någon som har ett bra recept??? Och när vi ändå talar om grisprodukter på julbordet - någon som brukar göra revben och har ett bra recept? Tänkte förnya mig lite i år nämligen   Det här kan bli en riktigt grisig tråd! Om du går in under recept och söker på Willes så får du nog upp receptet på jättegod honungsgriljerad skinka.
Christina i Taxinge~
02-12-2009, 16:19
Ja, självklart! Men jag saknade alternativet "skinka från KRAV-gris"......
*Stintan*
02-12-2009, 16:23
Firar inte jul men en julskinka ska jag ha ändå för det är så gott och praktiskt.
Piccante
02-12-2009, 16:25
Hade önskat fler alternativ som "kanske" eller "i år ska jag verkligen försöka köpa en ekologisk julskinka istället för vanlig".
CITAT (Biggan_ @ 02-12-2009, 16:17)   Det här kan bli en riktigt grisig tråd! Om du går in under recept och söker på Willes så får du nog upp receptet på jättegod honungsgriljerad skinka. Hittade den - tack för tipset, det låter smarrigt!
CITAT (Christina i Taxinge~ @ 02-12-2009, 16:19)  Ja, självklart! Men jag saknade alternativet "skinka från KRAV-gris"...... Precis
Ingen skinka = ingen jul  så här står självklart skinkan på bordet! Men den ska vara gjord av mig
CITAT (Wilmer @ 02-12-2009, 15:44)  Pejjan är du dubbelnatur?
Det kommer finnas skinka på julbordet, men jag har aldrig varit en skinkaätare personligen. Nej det är jag inte. Frågan gällde om det blir julskinka på bordet, inte om jag äter det eller inte
Jul utan skinka är som Trazan utan Banarne.
Myosotis
02-12-2009, 19:12
CITAT (MariaS @ 02-12-2009, 17:05)  Men den ska vara gjord av mig  och jag som trodde skinka var gjord av gris
Det är klart, om inte traditionen bidrar till ett oerhört lidande och massdöd så är det ju ingen jul.
CITAT (pejori @ 02-12-2009, 17:20)  Nej det är jag inte. Frågan gällde om det blir julskinka på bordet, inte om jag äter det eller inte
Precis.. Jag är en enkel människa så jag läser rubriken, CITAT Blir det julskinka på julbordet? , Pejjans svar, Nej, sedan rubriken CITAT Blir det julskinka på julbordet? , sedan ditt svar... Japp-... vad det nu var..  Jaja, jag är väl lite besvärlig då(var är gummiklubban).
aanderss
02-12-2009, 19:31
ja
Aqvakul
02-12-2009, 19:43
Snöflinga
02-12-2009, 19:54
Javisst blir det skinka, köper färdigkokt men griljerar själv enligt Wille  Finns inget godare än en veteknäckmacka med skinka och stark senap på och en klunk julmust
herkules
02-12-2009, 20:32
japp, skinka från en gris som hade det bra så länge den levde.
Hej igen
02-12-2009, 20:41
Så klart... ingen skinka = ingen jul. Vi hade också skinka vid julbordet i lördags :-)
Sussie F-Flower
02-12-2009, 20:50
Jag och min son ska fira jul tillsammans hemma hos min dotters svärföräldrar, för första gången. Svärföräldrarna köpte en slaktad gris av sin granne och grannen hade i sin tur köpt tre kultingar från en uppfödare i våras. Dessa kultingar har gått på "bete" i skogen hela sommaren och hösten. Gissa vad dom har markberett... Känner mig lyckligt lottad att åter få äta av en lyckligt uppfödd gris. (Det var några år sedan sist...) Stina, var hennes namn....
CITAT (Myosotis @ 02-12-2009, 19:12)   och jag som trodde skinka var gjord av gris  Jul utan skinka är otänkbart.
För den som saknar nåt alternativ så går det ju jättebra att skriva ett inlägg, jag är inte så bra på att göra omröstningar och trodde mig ha fått med alla alternativ.
smuleborg
02-12-2009, 22:15
För oss är skinkan ingen höjdare på julbordet, det finns annat vi uppskattar mer. Revbenen (gris från KRAV-bonden: marinad: chili, ingefära, honung, citron, salt); rödkål (Wokad: rapsolja, chili, honung, salt) ; brunkål (har skånskt påbrå); grönkål; sill (egna inläggningar); Jansons; ägghalvor med diverse; skaldjur; våra köttbullar (KRAV-blandfärs från KRAV-bonden); potatis; sallad. Jag fick med en del.
*Stintan*
03-12-2009, 00:51
CITAT (smuleborg @ 02-12-2009, 22:15)  För oss är skinkan ingen höjdare på julbordet, det finns annat vi uppskattar mer. Revbenen (gris från KRAV-bonden: marinad: chili, ingefära, honung, citron, salt); rödkål (Wokad: rapsolja, chili, honung, salt) ; brunkål (har skånskt påbrå); grönkål; sill (egna inläggningar); Jansons; ägghalvor med diverse; skaldjur; våra köttbullar (KRAV-blandfärs från KRAV-bonden); potatis; sallad. Jag fick med en del. Lite svårt att lägga revbenen på mackan bara
visst i helvete skall jag käka skinka
skånepåg
03-12-2009, 02:42
Och olika sorters revben ^^
CITAT (Rose @ 02-12-2009, 21:26)  För den som saknar nåt alternativ så går det ju jättebra att skriva ett inlägg, jag är inte så bra på att göra omröstningar och trodde mig ha fått med alla alternativ.  Alldeles utmärkt med alternativ tycker jag.  Frågan handlade väl om ja eller nej? Vill man utveckla sitt svar med vilken sort eller smak eller förklaringen till jaet eller nejet så är det ju bara att göra det.  Som sagt, det blir Willes honungssmaskiga skinkor här men inte förrän på julafton. Jag har inte kollat i affärerna än efter skinka, är det risk att det blir färre att välja mellan i år tro?
Vi ska ha vildsvinsskinka i år. Vi frågade vår handlare om han kan ta hem det på beställning och det går alldeles utmärkt om man är ute i god tid, ska bli spännande att smaka!
blomkronan
03-12-2009, 07:21
Självklart... kvällen innan gör vi den, medans vi väntar på att skinkan ska bli klar, dricker vi lite glögg, tycker egentligen inte om glögg, men den måste finnas för luktens skull  och en julskiva är på.... och så sitter vi och gör egna små kort med rim att sätta på alla paket, en av dom bästa dagarna om året med familjen
Aqvakul
03-12-2009, 08:20
Krav-skinkorna tycks vara på upphällningen - Hur gör man nu?
officinalis
03-12-2009, 09:07
Jag blir bjuden på julbord, och skinka lär det nog bli. Har föreslagit KRAV-märkt skinka dock. Blir det ingen sån så klarar jag mig utan.
Myosotis
03-12-2009, 09:08
CITAT (Aqvakul @ 03-12-2009, 08:20)  Krav-skinkorna tycks vara på upphällningen - Hur gör man nu? Vildsvinsskinka?
Aqvakul
03-12-2009, 09:11
CITAT (Myosotis @ 03-12-2009, 09:08)  Vildsvinsskinka? ja, det är ett alternativ - jättegott, men inte smakmässigt detsamma...
Verkar som om jag måste börja jaga skinka snart så jag inte blir utan. Och okokt ska den vara, vill koka själv på mitt sätt.
Solstorm
03-12-2009, 11:09
Självklart blir det skinka till jul, trots att jag själv äter så mycket sill att jag inte alltid orkar smaka på den. Resten av familjen äter massa skinka och julbordet skulle inte vara komplett utan skinka. Den griljeras kvällen före julafton och det doftar underbart.
Tyvärr så säljs fler och fler skinkor färdigkokta och det är inte alls lika gott. Jag brukar passa på att köpa några skinkor och lägga i frysen, i januari är det jättegott att äta skinka, potatis och pepparrotssås.
Aqvakul
03-12-2009, 11:12
Jag tycker faktiskt att färdigkokt smakar lika bra som att koka ( eller ugnsbaka) själv. Griljera gör man naturligtvis själv....
Christina i Taxinge~
03-12-2009, 12:44
CITAT (Aqvakul @ 03-12-2009, 11:12)  Jag tycker faktiskt att färdigkokt smakar lika bra som att koka ( eller ugnsbaka) själv. Griljera gör man naturligtvis själv.... Jag har kokat och ibland ugnsbakat skinkan i hela mitt vuxna liv tills jag av stress & tidspress köpte en färdigkokt skinka för 4 år sedan. Supergod var den! Sen dess köper jag färdigkokt varje år. Det gick av gammal vana varje år att skinkan skulle kokas, nu är jag glad att jag bröt den vanan! Vill man ha dopp i grytan vet jag inte hur man löser det, men det vill inte jag ha, så det är inget problem. Och doften när man griljerar är ju lika ljuvlig fast nån annan kokat.... I år kanske jag måste koka själv då jag inte vet om jag får tag på nån kokt KRAV-skinka pga den ökade efterfrågan.....
skånepåg
03-12-2009, 12:49
En kompis i tyskland ska ha bläckfisk på sitt julbord =/
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|