CITAT (Peztis @ 13-12-2009, 21:22)

Den här gräddkolan har jag gjort några gånger, den blir fasligt god!
http://www.recepten.se/recept/graeddkola.htmlTveksam till om jag skulle linda in i aluminiumfolie som det står i detta receptet (mitt står i en bok jag har men det är samma, en klassiker antar jag). Jag har använt smörpapper, i min bok står det att man kan använda plasten ifrån en stekpåse och det låter som en bra idé.
Den såg fasligt god ut. Kola har jag inte gjort på många år.
CITAT (Eva-Helene @ 13-12-2009, 22:26)

Ett gammalt recept (minst 60 år) på godis har jag. Väldigt enkelt att minnas dessutom:
Tag lika delar (t.ex. 1 liter vardera) mjölk och strösocker, koka det (helst i gjutjärnspanna) tills det håller kulprov+ett par minuter till. Det får gärna bli lite "sockrigt" - då är dom som godast tycker jag! Rör så lite som möjligt, men kolla emellanåt så det inte bränner fast i botten. Häll upp smeten i en smord form och låt svalna. Skär lagom stora /små bitar innan det har kallnat helt.
Det är gott som det är, men ibland sätter jag till vanilj eller vanilj+kakao, lite av vardera.
Bara mjölk och socker? Ingen sirap el så?
Det där att den är lite sockrad påminner om kolor mormor gjorde.