Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Julbaket
          elvisjö
          Inlägg 15-12-2009, 08:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Och va ska det här bli då?
          Bifogad fil  IMG_1209.JPG ( 76.47k ) Antal nedladdningar: 32
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          elvisjö
          Inlägg 15-12-2009, 11:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Bröd ca 70 st

          Ugn 250 grader eller varmare
          Gräddas på tredje falsen uppifrån räknat
          Pruta inte på jästiden

          300 gr smält margarin eller olja 3 dl
          1 tsk salt
          1 liter mjölk
          1 msk sirap
          2 pkt jäst
          Ibland så sätter jag i en påse brödkryddor

          Rågsikt så att degen blir som ett mjukt tuggummi

          Jag brukar arbeta degen i maskin i cirka 5minuter eller till att degen inte kletar fast på fingret
          Om man har så kan man blanda i 3-4 riven kokt potatis, då blir bröden lite segare

          Låt jäsa ca en timma och häll upp degen på mjölat bakbord
          Arbeta inte degen för mycket i detta skede
          Dela degen i fyra delar
          Forma till fyra rullar
          Dela i ca 70 bitar
          Platta till varje bit i handen
          Kavla med naggkavel tjockleken skall vara ca 1 cm
          Lägg upp brödet på plåtar och låt jäsa under bakdukar i en timme.
          Nagga

          Gräddningen går fort, så gör inte nåt annat under tiden du gräddar.
          Tag ut bröden när dom är ljust ljust bruna, hellre för ljusa än för mörka
          Tänk på att bröden får den sista färgen i brödrosten

          Redigerat av elvisjö: 15-12-2009, 11:32
           
          Citera
          Hej igen
          Inlägg 15-12-2009, 20:11
          Länk hit: #3


          Gäster






          CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 11:31) *
          Bröd ca 70 st

          Ugn 250 grader eller varmare
          Gräddas på tredje falsen uppifrån räknat
          Pruta inte på jästiden

          300 gr smält margarin eller olja 3 dl
          1 tsk salt
          1 liter mjölk
          1 msk sirap
          2 pkt jäst
          Ibland så sätter jag i en påse brödkryddor

          Rågsikt så att degen blir som ett mjukt tuggummi

          Jag brukar arbeta degen i maskin i cirka 5minuter eller till att degen inte kletar fast på fingret
          Om man har så kan man blanda i 3-4 riven kokt potatis, då blir bröden lite segare

          Låt jäsa ca en timma och häll upp degen på mjölat bakbord
          Arbeta inte degen för mycket i detta skede
          Dela degen i fyra delar
          Forma till fyra rullar
          Dela i ca 70 bitar
          Platta till varje bit i handen
          Kavla med naggkavel tjockleken skall vara ca 1 cm
          Lägg upp brödet på plåtar och låt jäsa under bakdukar i en timme.
          Nagga

          Gräddningen går fort, så gör inte nåt annat under tiden du gräddar.
          Tag ut bröden när dom är ljust ljust bruna, hellre för ljusa än för mörka
          Tänk på att bröden får den sista färgen i brödrosten

          Ska absolut testas. smile.gif
          Undrar ... om man inte vill ha det som "rostbröd" ... kan man då grädda så de får lite mer färg o äta
          som de är med smör?
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 22:06
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon