Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bikarbonat, ersättning?
          tantGröön
          Inlägg 20-12-2009, 07:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 132
          Medlem sedan:
          21-03-2009
          Medlem nr: 21 731



          HEJ

          Jag firar jul utomlands och kan inte få tag på hjorthornsalt.
          Går det lika bra med dubbelt bakpulver?
          Är det någon som har provat med gott resultat?



          Redigerat av tantGröön: 20-12-2009, 07:22
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          tantGröön
          Inlägg 20-12-2009, 08:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 132
          Medlem sedan:
          21-03-2009
          Medlem nr: 21 731



          Hej

          jag vill laga svenskt tunnbröd, befinner mig i peking.

          i receptet står det en tsk hjorthornsalt. Det tror jag inte jag kan få tag på.

          Pot ash - är det kanske ett alternativ då?


          Mjukt tunnbröd
          Ingredienser
          Portioner: ca 20 kakor

          1/2 paket (à 50 g) jäst
          75 g margarin eller smör
          7 dl mjölk
          1/2 dl socker
          1 tsk stött fänkål
          1 tsk salt
          3 dl grahamsmjöl
          1 tsk hjorthornssalt
          10-11 dl vetemjöl

          Tillagningstid: Över 20 min
          Svårighetsgrad: Avancerat
          Gör så här
          Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, fänkål, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
          Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 20 små bitar. Forma bitarna till släta bullar och kalva ut dem till tunna kakor.
          Grädda kakorna, en och en, i en het, torr stekpanna ca 2 min per sida. Låt kakorna kallna inlindade i en handduk på galler.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 05:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon