Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Doppa godis i choklad, hur får man det bra?
          Sommartorparn
          Inlägg 21-12-2009, 12:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          En nybörjarfråga angående godistillverkning.

          skulle doppa mina egentillverkade marsipangrisar i choklad, men det blev inge bra. Smälte blockchoklad i en skål i en kastrull med vatten. MEn den blev aldrig riktigt rinnig. Mera som en seg massa med klumpar i. Resultatet att grisarna går och bär som på en tung börda av chokladmassa.

          Hur gör ni?

          Vi hade diskussion henna om att man kanske behövde blanda ner kokosfett, men det stod inget om det i receptet.


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Sommartorparn
          Inlägg 21-12-2009, 19:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          Jo, nog hade det kommit lite vatten i chokladen. Går nästan inte att undvika när vattnet börjar koka och skvätter in i skålen.... Och så var det blockchoklad av billigaste modell. Har kanske också betydelse?

          Tack för tipsen om mikrougn och matolja i. Hur mycket olja ska man ha i ungefär?


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-12-2009, 21:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          CITAT (Sommartorparn @ 21-12-2009, 19:09) *
          Jo, nog hade det kommit lite vatten i chokladen. Går nästan inte att undvika när vattnet börjar koka och skvätter in i skålen.... Och så var det blockchoklad av billigaste modell. Har kanske också betydelse?

          Tack för tipsen om mikrougn och matolja i. Hur mycket olja ska man ha i ungefär?



          Om det är den som det bara står Block på så JA den förstör godiset det är så lite choklad i den att man faktiskt inte får skriva choklad på den utan bara kalla den för Block.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 15:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon