Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rönnbärsblomssnaps
          Sollan
          Inlägg 18-04-2004, 16:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Här en favorit. Har tyvärr receptet i huvudet bara så det blir lite ungefärligt... wub.gif Resultatet blir en god och mild, mandeldoftande snaps.

          Det här behövs:
          Rönnbärsblommor och en kvarting Brännvin Special.

          Ta utslagna rönnbärsblommor, plocka bort så mycket som möjligt av skaft och grönt. (Skaka ur ev. kryp också...) Fyll en liten burk med blommorna och slå sprit över så de täcks. Sätt på lock och låt stå 1-2 veckor. Ju längre och mer blommor dess kraftigare smak. Filtrera och späd med resten av spriten till önskad smak.
          Njut en riktig sommarsnaps -rumstempererat och smuttvis!

          Tänk på att smaken och styrkan varierar över tiden. Spara inte på den, jag tror inte att den vinner på lagring.
          Hoppas den smakar!
          /sollan


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Gurkan
          Inlägg 30-06-2004, 11:35
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Syrenblommor går väl bra att äta ... eller ?
          Jag har gjort vin på syrénblommor flera gånger och det blir jättebra, lite besk/strävt med kraftig syréndoft. Maskrosvin är också gott men jag har aldrig provat att göra nån snapskryddning av dem. Blombladen från ros är också användbara som smaksättning.

          Snaps av fläderblommor är en självklarhet på midsommarafton.
          Klipp bort blommorna från 4-6 blomklasar, häll på 70cl vodka och låt stå i två dagar. Filtrera och låt det "stå till sig" en vecka eller två .... eller drick direkt om du har bråttom. Ev. kan man tillsätta 1/2 tsk vaniljsocker om man vill runda av den lite.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 11:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon