CITAT (Gossen Ruda @ 06-01-2010, 20:51)

Finns det långtidsstudier om metoden, dvs 20-30 år för det är så lång tid det tar innan hjärtinfarkterna börjar sätta in? Jag har sett och hört lite intervjuer med Annika Dahlqvist och jag fick inte så bra vibbar av henne. Alla invändningar bara hon viftade bort och hänvisade till sina egna undersökningar som givetvis inte redovisades.
Jag tänker också på en undersökning av män i norra Finland. Dom arbetade hårt och höll sig smala men blev inte så gamla. Hjärtinfarkt var den vanligaste dödsorsaken. Det visade sig vara det höga fettintaget som orsakade detta, med bättre kost blev dom friskare. Jag betvivlar att dom åt mycket kolhydrater.
Det finns ju långtidsstudier på maten som vi äter annars, och den visar sig ju inte att fungera så bra, det är ju det senaste 30 år som välfärdssjukdomarna ökat lavinartat. Vad hände med våra matvanor för trettio år sedan? Eller snarare, vad hände med butikernas utbud?
Jag är inte heller någon jättefan av Annika Dahlqvist som person, hon är alldeles för arrogant för min smak.