Mycket uppskattning har jag fått när jag gjort den här chokladtårtan:
Chokladtårta med aprikosfyllning 3 dl strösocker 2½ dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 150 g smält avsvalnat smör 2 ägg 1½ dl hett vatten
Aprikospuré till fyllningen
Glasyr: 2 dl florsocker 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 msk kallt vatten 2 msk smält smör
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret och de lätt uppvispade äggen. Rör i det heta vattnet. Häll smeten i en smord och bröad medelstor form och grädda genast. Ugnstemperatur 175 – 200 grader i ca 40 minuter.
Dela kakan när den har kallnat, bred aprikospuré på den ena halvan och lägg ihop kakan.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.
Redigerat av Betty: 11-01-2010, 16:28
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|