Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chokladtårta med chokladpudding emellan - vad tror ni?
          Peztis
          Inlägg 06-01-2010, 23:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Nu har jag allt provat på något nytt!

          Jag har gjort en sockerkaka med kakao i, skurit så det är två lager och däremellan brett chokladpudding och lagt maränger.
          Chokladpuddingen är inte vanlig "Ekströms" utan jugoslavisk variant (finns bl a på ICA's sortiment med "annorlunda" mat) så den är lite segare i konsistensen.

          Tänkte imorgon innan servering klä kakan med vispad grädde och garnera med blått strössel och blå "gravyrfärg" då sonen har fyllt fem år. Fem blå ljus också, så klart!

          men vad tror ni om blandningen chokladkaka, maränger och chokladpudding/kräm med grädde överst. Det borde väl funka? Tycker i alla fall att det låter väldigt gott ihop... Vi får välan se...


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Betty
          Inlägg 11-01-2010, 16:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Mycket uppskattning har jag fått när jag gjort den här chokladtårtan:

          Chokladtårta med aprikosfyllning
          3 dl strösocker
          2½ dl vetemjöl
          1½ tsk bakpulver
          1 tsk vaniljsocker
          4 msk kakao
          150 g smält avsvalnat smör
          2 ägg
          1½ dl hett vatten

          Aprikospuré till fyllningen

          Glasyr:
          2 dl florsocker
          2 msk kakao
          1 tsk vaniljsocker
          2 msk kallt vatten
          2 msk smält smör

          Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret och de lätt uppvispade äggen.
          Rör i det heta vattnet. Häll smeten i en smord och bröad medelstor form och grädda genast. Ugnstemperatur 175 – 200 grader i ca 40 minuter.

          Dela kakan när den har kallnat, bred aprikospuré på den ena halvan och lägg ihop kakan.

          Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.

          Redigerat av Betty: 11-01-2010, 16:28


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 21:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon