Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjölksyrning av grönsaker, Brukar ni göra det?
          Christa
          Inlägg 14-01-2010, 13:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Åt en mjölksyrad gurka till lunchen och funderade på om det är någon mer än jag som brukar mjölksyrejäsa grönsaker.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          niggle
          Inlägg 15-01-2010, 17:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          I Tyskland finns det mjölksyrad sill, Rollmops och Bismarck-heering, som är sjukt god.
          Är det någon som vet hur man gör sådant?

          Undrar
          Niggle
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 15-01-2010, 18:04
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (niggle @ 15-01-2010, 18:17) *
          I Tyskland finns det mjölksyrad sill, Rollmops och Bismarck-heering, som är sjukt god.
          Är det någon som vet hur man gör sådant?

          Undrar
          Niggle



          Nej, men mjölksyrabakterier kan i princip bara leva på kolhydrater (de som fermenterar mjölk kan bryta ned lite protein), så därför kan inte mjölksyrabakterier fermentera fisk. I surströmming är det helt andra bakterier som fermenterar och bryter ner proteinerna i fisken.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christa   Mjölksyrning av grönsaker   14-01-2010, 13:08
          Sussie F-Flower   Jag har aldrig gjort det själv men jag är väldigt ...   14-01-2010, 13:19
          Peztis   Min svärmor brukar ibland syra vitkål själv, tror ...   14-01-2010, 13:33
          Åsa, mälardalen zon 2   Min svärmor brukar ibland syra vitkål själv, tror ...   15-01-2010, 18:07
          skogstroll   jag älskar surkål, ska försöka mig på det i höst :...   14-01-2010, 13:34
          Anma   Har aldrig ens kommit på att det finns något som h...   14-01-2010, 13:35
          skogstroll   Har aldrig ens kommit på att det finns något som h...   14-01-2010, 13:40
          Eva i Höga   Har aldrig gjort det men har samlat på mig en mass...   14-01-2010, 13:40
          Sussie F-Flower   Har aldrig gjort det men har samlat på mig en mass...   14-01-2010, 13:47
          Christa   Hinner inte berätta just nu men om ni kolla på sur...   14-01-2010, 13:43
          Peztis   Christa: Fast min svärmor gjorde det i en hink på ...   14-01-2010, 13:56
          Gossen Ruda   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:08
          Markus_H   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:19
          Sussie F-Flower   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:50
          Nicoline   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   20-01-2010, 16:25
          KURT   Men naturligtvis har vi mjölksyrabakterier i tarme...   14-01-2010, 17:19
          Gossen Ruda   Jo, bakterier gillar inte surt. Därför producerar ...   14-01-2010, 18:17
          Sussie F-Flower   Frågan som jag aldrig fått svar på är om dessa mjö...   14-01-2010, 18:29
          zissi   För länge sen gick jag en kurs i mjölksyrning av g...   14-01-2010, 18:18
          Christa   Tistelvinds surkål tycker jag är god så när vi int...   14-01-2010, 18:37
          KURT   De överlever inte i längden i magsäcken, däremot ö...   14-01-2010, 18:41
          Gossen Ruda   Misstänkte det var så, hade miljön i vårat tarmsys...   14-01-2010, 19:13
          KURT   Misstänkte det var så, hade miljön i vårat tarmsys...   14-01-2010, 19:45
          guby   Jag har syrat vitkål och då gjorde jag så här: jag...   14-01-2010, 19:47
          Markus_H   Jag har syrat vitkål och då gjorde jag så här: jag...   14-01-2010, 23:10
          niggle   Betyder det att jag är ute och cyklar? Att det int...   15-01-2010, 18:38
          KURT   Betyder det att jag är ute och cyklar? Att det int...   15-01-2010, 18:43
          Peztis   Åsa: Så som jag förstår det så gör hon ungefär så...   16-01-2010, 17:07
          Åsa, mälardalen zon 2   Åsa: Så som jag förstår det så gör hon ungefär så...   18-01-2010, 16:59
          KURT   Annars kan man nog syra lite spädare kål som hela ...   16-01-2010, 17:12
          Peztis   Vad kul! Säg till hur det gick! Det var l...   19-01-2010, 16:28
          skogstroll   jag ska testa surkål på spetskål i höst.... om skö...   20-01-2010, 16:30
          Nicoline   Jag testade en metod att mjöksyra grönsaker för ng...   20-01-2010, 16:30
          Markus_H   Jag testade en metod att mjöksyra grönsaker för ng...   20-01-2010, 17:06
          Nicoline   svartvinbärsblad lär vara naturligt rika på mjölks...   21-01-2010, 12:42
          Simplicity   Alla frukter och grönsaker har mjölksyrebakterier ...   29-01-2010, 21:05
          Maridan   Det var intressant att läsa allt som ni skrev om s...   04-02-2010, 18:44
          Rosmarin   Här är en bra länk som jag använt mig av. Mjölksy...   12-02-2010, 09:18


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 17:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon