CITAT (Anma @ 16-01-2010, 19:53)

Ja och det är ännu värre med alla lightprodukter. Läs innehållsförteckningen på dem. Till exempel kokbar light inimini creme fraice. Jämför sen med den vanliga creme fraicen. Eller varför inte den 2fantastiska" becelmargarinet och jämför med bregott. Eller stekmargarin med smör...
Godis och glass är ofta rena kemikaliesoppan med. Efter att ha letat igenom hela chokladhyllan hittade jag en choklad! som bara innehöll kakaosmör, kakaopulver, socker och en skvätt lecitin (från solrosolja inte från soja som är vanligast). Den chokladen kostade 30kr för en 100g kaka!

Sen var den iofs rättvisemärkt, ekologisk, fri från GMO och veganvänlig med så det är väl en dyr specialprodukt. All billig "mjölkchoklad" däremot innehåller mer än hälften socker, konstgjord vaniljarom, sojalecitin, aromämnen, vegetabiliska fetter mm men så kostar de bara 7kr / chokladkaka med.