Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > E325, E331, E301, E450 & E250, recept på "rökt" fläsk
          Piccante
          Inlägg 16-01-2010, 19:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Jag blir så trött på att all mat nu mera innehåller så mycket tillsatser. Idag skulle jag köpa bacontärningar för att göra pasta carbonara. Scan tillsätter både konserverings, antioxidationsmedel och rökarom till sina bacon! angry.gif Kan man inte röka bacon på traditionellt sätt längre, måste det vara rökarom för att ge smak och konserveringsmedel i för att det ska hålla sig då de inte är rökt?

          Besviken på att allt bacon var "fuskbacon" så gick jag till det rökta fläsket. tänkte att rökt fläsk som dessutom är dyrare borde vara av högre kvalitet och bara innehålla rökt kött. Men rökt fläsk visade sig innehålla förutom fläsk, vatten och salt dessutom; antioxidationsmedlen E301 natriumaskorbat, E325 natriumlaktat, E331 natriumcitrater, Stabiliseringsmedlet E450 natrium, kalium och kalciumdifosfater och slutligen konserveringsmedlet E250 natriumnitrit. Hur kan en dyrare bit som bara bord bestå av rökt kött innehålla så mycket tillsatser? Finns nästan inte en charkprodukt som innehåller mindre än minst 2 av dessa medel, många innehåller upp till 5 st.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          LasseB
          Inlägg 17-01-2010, 15:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Ingen klara av att äta
          ojojojojoj
          Hur fixade folk för 100 år sedan maten då
          Tillsattserna är till för att industrin ska kunna producera varor snabbt, med undermåliga råvaror och med lång hållbarhet.
          Som jag skrivit många gånger LÄS boken Den hemlige kocken.
          Nä jag tjänar inga pengar på boken

          Edit: Finns nog inget bacon som är rökt med rök från eld vad jag förstår är ALLT rökt kött från industrin badat i rökvättska


          Redigerat av LasseB: 17-01-2010, 15:43
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 17-01-2010, 15:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          CITAT (LasseB @ 17-01-2010, 15:34) *
          Ingen klara av att äta
          ojojojojoj
          Hur fixade folk för 100 år sedan maten då
          Tillsattserna är till för att industrin ska kunna producera varor snabbt, med undermåliga råvaror och med lång hållbarhet.
          Som jag skrivit många gånger LÄS boken Den hemlige kocken.
          Nä jag tjänar inga pengar på boken

          Edit: Finns nog inget bacon som är rökt med rök från eld vad jag förstår är ALLT rökt kött från industrin badat i rökvättska

          Om du svarar på mitt inlägg med "Ingen klara av att äta
          ojojojojoj
          Hur fixade folk för 100 år sedan maten då"
          så läs det igen, jag säger ju precis samma sak som du ju.
          Om industrin inte tillsätter en massa skit i sin processerade mat skulle den vara oätbar. Just på grund av att den är processerad och framställd på snabbast möjliga vis på billigast tänkbara sätt.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Markus_H   E325, E331, E301, E450 & E250   16-01-2010, 19:40
          Susanna   Blää säger jag bara.... Köper i princip inga char...   16-01-2010, 19:48
          Anma   Ja och det är ännu värre med alla lightprodukter. ...   16-01-2010, 19:53
          Markus_H   Ja och det är ännu värre med alla lightprodukter. ...   16-01-2010, 21:00
          Susanna   Lightvarianten av en färdig potatissallad är också...   16-01-2010, 21:20
          ängsvädd   Jag köpte rökt makrill igår - jag hoppas verkligen...   16-01-2010, 21:21
          Anki på Öland   Jag köpte rökt makrill igår - jag hoppas verkligen...   16-01-2010, 21:38
          Aqvakul   Jag blir bara så trött på all dålig mat. Men lite ...   16-01-2010, 21:40
          Meriona   Ja men vad gör man när det inte finns lokala produ...   16-01-2010, 22:10
          zissi   http://www.aktavara.org/ Javisst blir man trött p...   16-01-2010, 22:36
          flaxss   Den hemlige kocken och Äkta vara av Mats-Erik Nils...   16-01-2010, 23:28
          Myosotis   Rökarom lär vara riktigt hälsofarligt :thumbdown:   16-01-2010, 23:30
          Markus_H   Rökarom lär vara riktigt hälsofarligt :thumbdown:...   17-01-2010, 00:02
          Motti   Ja man blir lite chockad när man inser att rökt in...   17-01-2010, 00:11
          Markus_H   Ja man blir lite chockad när man inser att rökt in...   17-01-2010, 01:00
          Motti   Fast Marcus !en del av Eldorados är ju bra gre...   17-01-2010, 01:21
          Berith   *vill inte höra! vill inte höra!* Håller f...   17-01-2010, 07:49
          Anma   *vill inte höra! vill inte höra!* Håller f...   17-01-2010, 14:42
          Solstorm   Här kan man läsa om baconuppror. http://gittosma...   17-01-2010, 08:19
          Tobb   Är det fel att sätta till saker som gör att maten ...   17-01-2010, 13:33
          Markus_H   Är det fel att sätta till saker som gör att maten ...   17-01-2010, 14:06
          KURT   I det här fallet tillsätts konserveringsmedlen för...   17-01-2010, 14:07
          Anki på Öland   I det här fallet tillsätts konserveringsmedlen för...   17-01-2010, 14:30
          Tobb   Alla förpackningar med ex köttfärs som har ett sve...   17-01-2010, 14:26
          KURT   Alla förpackningar med ex köttfärs som har ett sve...   18-01-2010, 06:56
          Tobb   Man använder sig av modifierad atmosfär, och den i...   19-01-2010, 11:46
          zissi   http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=14135 Tips...   17-01-2010, 15:42
          Monica M zon 4   Visst är det trist med alla dessa onödiga tillsats...   17-01-2010, 18:04
          Anma   Problemet är inte konserveringsmedlen, beroende på...   18-01-2010, 11:03
          KURT   Man tillsätter BÅDE syre och koldioxid i modifiera...   19-01-2010, 12:18


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 21:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon